Evet daire yeni bir daire olduğundan güvensizlik oluştu. Saçma da gelse, orada ki memurda "Biz daha uyap a entegre değiliz" deyince şaşırdım. Bu mümkün müdür?
Printable View
Evet daire yeni bir daire olduğundan güvensizlik oluştu. Saçma da gelse, orada ki memurda "Biz daha uyap a entegre değiliz" deyince şaşırdım. Bu mümkün müdür?
olmayan şey sonradan oluşmaz. 16. daire kuruluş bakımından iktidarın 17-25 aralık sonrası memur kıyım amacıyla kurulmuştur. vereceği kararlar bunu en güzel örneği ile ispatlayacaktır.
Sizi anlıyorum, ama pek benim sorumun cevabı olmamış sanki. 4060 tan bana "yd talebiniz hakkında karar verilmiştir" diye mesaj geldi ancak orada ki memur(16.daire) biz daha uyap a entegre değiliz gibi bir şey zırvaladı. O zaman nasıl böyle bir mesaj geliyor, bu mümkün mü? diye merak ettim. Üstelik bu dairenin hukuk sınavının sizin de dediğiniz gibi ilerleyen günlerde görücez. Peşin hükümlü olmamak lazım.
amacı sadece egm ve adalet bakanlığına ait personel davaları olan ve 17-25 aralıktan sonra zoraki kurulmuş tanımı olmayan bir daire.
ayrıca uyap'a entegre diye bir durum nasıl oluyor katiplere bilgisayar verilmemiş mi ? bildiğim kadarıyla diğer dairelerden ve diğer mahkemelerden personel nakledildi.
Ha uyap sms her daim doğru olanıdır. Ben katiplerin işgüzarlığını 3 defa yatırdığım paranın dava dosyasına 3 ay sonra girmesi gibi talihsiz bir olayı yaşamış biriyim.
Benimde bu dairede bir davam var,
Şimdi biz %100 haklı olsakda açtığımız davaları kayıp mı edeceğiz?
Biraz umudum vardı bakın %100 haklıyım şimdi beni bir karamsarlık aldı gitti...
- - - Updated - - -
Danıştay sayfası çok geride avukatım idareden savunma istendiğini söyledi hatta sanırım savunmayıda vermişler 1 ay içinde karar bekliyorum benim bildiğim idari davalar belge üstünden yürür ki belgeleride veren yine aynı irade aynı kişiler...%100 haklıyım bakalım ne karar çıkacak.
[QUOTE=Plusland;541311]amacı sadece egm ve adalet bakanlığına ait personel davaları olan ve 17-25 aralıktan sonra zoraki kurulmuş tanımı olmayan bir daire.
ayrıca uyap'a entegre diye bir durum nasıl oluyor katiplere bilgisayar verilmemiş mi ? bildiğim kadarıyla diğer dairelerden ve diğer mahkemelerden personel nakledildi.
Ha uyap sms her daim doğru olanıdır. Ben katiplerin işgüzarlığını 3 defa yatırdığım paranın dava dosyasına 3 ay sonra girmesi gibi talihsiz bir olayı yaşamış biriyim.[/QUOTE
Bende anlamış değilim "entegre değiliz" derken neyi kastetti. Beyefendiden sağlıklı bilgi alamayacağımı anlayınca da, kendisine sorup konuyu uzatmadım, ama sonradan aklıma takıldı. 16. daireye gelince, maalesef bu dairenin kobayları şuan biziz. Bakalım neler yaşayacağız. Ama ben hakkaniyetini kaybetmemiş hakimlerimizin varlığına hala inanıyorum. Hayırlısı artık.
Ben de 16. daire kuyruğunda olanlardanım.
İdare mahkemesinde kazandığım bir davanın karşı tarafça yd. istemli temyizinde, temyiz tarihinden sonra 2 ay içinde 5. daire tarafından yd. verildi. Buna yazdığım yd. itirazım 22 Aralık 2014 de ve dava 16. daireye devredilmiş. 2 ay önce Danıştay'da çalışan bir tanıdıktan dosyamı sordurduğumda, "16. daire yeni kuruldu ve henüz hiç kimsenin bir şey yaptığı ettiği yok" demişti. Üstelik YD. içeren davalar öncelikli olarak ele alındığı halde dosyam 2 aydır tetkik hakiminin önünde ve hesapta İYUK uyarınca 7 günde sonuçlanması lazım. Oysa nice toplumca bilinen bazı davaların jet hızıyla sonuçlandığını basın-yayın ve sosyal medyada gördük. Şahsi fikrim, düşük profilli sıradan vatandaşların her yerde olduğu gibi yargıda da işi zor.