merhaba ben işitme ve konuşma engellilerim yardıma ihtiyacım var
Printable View
merhaba ben işitme ve konuşma engellilerim yardıma ihtiyacım var
Sorununuz nedir?
Merhaba Erdoğan
biraz türkçem bozuk var kusura bakmasın işitme ve konuşma 300 bin kısı yazmak ve okumak sorun var öylesine.
evet evlenmeden önce bekarım 2006/2007 1.5 yil gibi babamı evınde ailesi yasadım 2007'de evlenmek babam ev ailesi ayrıldım bursa gittim 5 yıl oturdum ailesi uzun zaman gorüşmuyorum.
kamu kazandıgım memur oldum istanbula geri döndüm 2 ay oldum 4 gun önce eve irca geldi eletrik ve su borcumu benım abone üzeri adim kullanmişlar haberım yok ve imza atmadım o babam evı kira sözleşmesi ben ait değilim eletrik ve su benım abone adım cıktı şok oldum bursa gitmeden önce eletrik ve su doğalgaz gittim kontrolu ettim hıç bir borçu yok gözükmuyor öyle dedı bursa gittim 5 yıl sonra istanbula geri döndüm borç var tuhaf ve abone imza atmadım evı apt değil ev site.
irca mektup gelen borcu tarih 2008'de yazılıyor ben o oturan yokum bursadayım eğer borcu varsa bursa beni icra ve her hangi haberi gelişme ve uyarı gelen yok. 8 yıl sonra çok geç böyle hale geldin.
Eletrik faturası 8 yıl borc odemeyen faiz 5.200 tl. faiz olmadan önce normal borc ev 2 abone toplam 2.200 tl cıktı 2.200 tl çok para fabrika beznıyor ama ev normal çok para bu anlamıyorum eğer 2 ay fatura ödemezsen eletrik kesilir diye biliyorum uzun zaman eletrik borcu odememiş ama kesmemiş eletrik devam toplam 2.200 tl babam 2008'de tanıstılar son
istanbul bogaz iç eletrik gittim avukat yokmuş yasal takip memur görüştüm her sey anlattım ben imza atmadım hıc bır sey atmadım benım abone adımı nasıl yapıyorsun kanıt varmı söyledım memur bır sey yapabilecek yok faiz silecek normal 2.200 tl peşin yoksa 9 ay taksit ödeyebilirsin ben bu paraya odemem vermem söyledim, eğer para ödemezsen pazartesi gunu eve haciz işlemi yapacaği söylediler çaresiz zor oldum kredi kartı kullandım ilk ödeme yaptım 9 ay taksit.
ve iski su merkez gittim iski şef ile görüştüm anlatım iski su abone benım adımı neden cıktı söyledım, abone yok yazılmamıs site evınde yapmıslar öyle diyorlar çok uzun konusmadı kısaca bu kadar.
sinirledigim babam bulmak ıcın mahallesi gittim babam nerde sordum baban artık yok 4 ay önce rusya gitti yaşayacak türkiye gelmiyecek öyle dedi
eletrik ve su borcumu ödedim tamamen bitti ama durumda iyi değilim ev kira ve kızım masraf hesap yetmıyor kafamda rahat olmadım avukat bile tutamadım ucretlim yok mahkemeye basvurmadım avukat ücretsiz varmi ve neler yapmak lazım ? bi yolu varmı? saygımla.
Adli yardım için baro'ya müracaat edebilirsiniz kullanmadığınız halde ödediğiniz parayı kullananlardan geri almak için dava açabilirsiniz imza atıp müracaat etmediğiniz halde size abonelik tahsis edenleri de savcılığa şikayet edebilirsiniz
efendım abonelik tahsis edenleri de savcılığa şikayet etmenı mahkemeye gidip savcı ıcın dilekçe mı lazım ? önce avukat mı sonra mı ? hangisi bana anlatır mısın ?
eğer dilekçe evet derse ben dilekçe yazabilirim biraz türkçem bozuk var sen yazayabilirsin yardımcı olursan sevırım.
Barodan size avukat yönlendirilmesini isteyin olursa ona gidersiniz vekalet verirsiniz bütün işlemleri o sizin yerinize yapar.
Tamamen oldu teşekkür ederim baro nerede gidebilirim adres varsa bize verirsen gidebilirim telefonu konuşamam ki çünkü işitme ve konuşma engellilerim.
1 Soru sormak istiyorum babam rusya yaşıyor türkiye gelmeyecek eğer vefat veya kayıp ilan ederse babamı borç var belli olmuyor ben soyadı değiştirmesi istiyorum soyadı değiştirsem daha iyi mi yoksa soyadı kalsın mı ?
teşekkür ederim.
tamamdır adres aldım tşk ederim önce yazdığım soyadı ilgisi soru cevabı verır mısın ?
Borç takipleri T.C kimlik numaranız üzerinden yapılmaktadır. T.C kimlik numaranızı değiştiremeyeceğiniz için soyadınızı değiştirmeye hiç yeltenmeyin.