Bodrumda kiracı olarak ikamet ettiğimiz bir garip site...
Merhaba Bodrumda bahçeli ve otoparklı bir sitede kiracı olarak oturmaktayız. 28-30 haneli sitede Her ay 100 TL aidat ödemesi yapıyoruz. Sitede her yer dökülüyor hizmet, bakım yok. Bir kapıcı konteyner dan çöp alıyor, ot yoluyor, bir de akşam ışıklandırması yapılıyor. Otopark alanı kısıtlı olduğu için yalnızca ev sahipleri yararlanacak diyorlar ve biz kiracılara kumanda vermiyorlar. Kiracılar evde hayvan besleyemez diyorlar fakat ev sahipleri ve yönetici dahil kedi köpek besliyor.. Kiracı olduğumuz için istediğimiz ağaçtan meyve bile koparamıyoruz. Kısacası kiracı olduğumuz için insan yerine konulmuyoruz...Yazın havuz doldurulduğunda kimyasalların parası, havuzun bakım parası aidata ekstra eklenecek diyorlar fakat bazı yaşlı ev sahipleri havuzu kullanmayacağız diyerek ödeme yapmıyorlarmış.Yani kimler ödeme yapmayacaksa o ücretler de bizlere bölünecek. Bir çoğu akraba olarak oturan toprak sahipleri bu siteyi kendi çiftlikleri gibi menfaatleri doğrultusunda yönetiyor. 100 TL aidatı bu durumda ödemek istemiyorum fakat ev sahibimle aramızın bozulup da, bizi aidatlar yüzünden evden çıkarmasını da istemiyoruz.Ev sahibimiz kontratta aylık aidat ve havuz giderleri kiracıya aittir diyerek el yazısıyla yazmış. Zaten ben ödememe taraftarı değilim ama aptal yerine de konmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Şu an huzursuz ve çaresiz bir durumdayız.
Cevap: Bodrumda kiracı olarak ikamet ettiğimiz bir garip site...
Kat maliki ile konuşun, eğer aidatları ödemezseniz onun da sorumlu olacağını, sorumlu olmak istemiyorsa her katmaliki gibi sizin de sitenin haklarından yararlanabileceğinizi söyleyin. Eğer sorunu çözmezse kendisinden dava açmak üzere vekaletname alıp, dava açın. Sonuçta siz de sitenin tüm haklarından yararlanma yetkisine sahipsiniz. Daire sahibi olmak gerekmiyor bu haklardan yararlanmak için. Çünkü siz gayrimenkulü kullanma ve ondan yararlanma hakkını kira sözleşmesi ile hakediyorsunuz.