Yönetimden borcu yoktur yazısı
merhabalar tokiden 18 işyeri bulunan bir işmerkezinden 2012 yılında 126 m2 bir dükkan aldım şu anda 18 dükkandan sadece 1 tanesi faal olan iş merkezinde faal olan iş yeri sahibi iş merkezi yönetici sıfatındadır erken ödeme kampanyasından faydalanarak borcumu ödedim tapu teslimi için gittiğimde banka benden site yönetimine borcu yoktur yazısı istedi yönetim ise bana 6000 tl aidat borcu çıkardı m2 ye göre aylık geçen yıl 189 tl olan aidat bu sene 250 tl olmuş bunların kararını veren tek bir kişi iş merkezinin karar defteri mevcut fakat herhangi bir hizmet almamaktayım 3 girişi olan iş merkezi giriş kapıları kilitli yönetici koridorlarıda depo olarak kullanmakta ayrıca kendisine maaşda bitmiş birde yardımcısı var oda maaşlı tamamen döküntü olan iş merkezine vereceğim aidat bu şahıslara maaş olarak gidecek ve buda haksız olduğundan vermemekde diretiyorum fakat tapumuda alamıyorum ne yapmalıyım bu durumda ?
Cevap: yönetimden borcu yoktur yazısı
İnatlaşarak bir yere varamazsınız. Tapuda bulunan yönetim planını, genel kurul ve yönetim kurulu kararlarını görmek gerek. Hemen tapu almak istiyorsanız "itirazi kayıt ile" yani çekince koyarak parayı ödeyebilirsiniz. Şöyle bir çekince koyabilirsiniz; Açacağım davada haklı çıkmam halinde Yatırmış olduğum bedeli iade almak şartıyla ödüyorum".