Sulh ceza değişik iş karar yakalama hakkında
merhabalar bugün asayiş şubeden bir polis memuru arayarak hakkımızda eski kapatılan sulh cezadan şimdi ise asliye cezadan değişik iş karar numara ile hakkımda yakalama olduğunu söyleyerek karakola gelmemi istedi.mahkeme dava yerini aradım fakat bilgi vermiyorlar teslim olun karakola diyorlar.
ben hiçbir suç işlemedim sadece durumum icra dosyası var çok miktarda borcum var,ve bir kaç şekilde alışveriş yaptığım yerler var,ayrıca maliye taşıt vergi borcum ve adres kaydım silinmiş kayıt ettirmedim bu durumda değişik iş karar ne demek sulh cezada değişik iş yakalama hangi durumlarda verilir yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: sulh ceza değişik iş karar yakalama hakkında
Yakalama kararı 2 şekildir; 1) İfade alınıp, serbest bırakılır 2) Tutuklama talepli yakalama. Olayı bilmediğimizden hangisi olduğunu tahmin edemeyiz.
merhabalar konuyu bugün öğrendim fakat sadece ana başlığını öğrenebildim içeriğini başka ilde olduğum için göremiyorlar ,fakat ana başlık resmi belgede sahtecilik. böyle bir suç işlemedim acaba bu nelere giriyor.bir de savcılık soruşturması 2011 diye başlıyor numara.sulh cezada hakkımda yakalama çıkmış bu durumda ifadeye gideceğim mecburum fakat en önemli öğrenmek istediğim tutuklama olur mu yoksa tutuksuz ifade verdikten sonra kalır mıyım teşekkürler
Alıntı:
vatandas35 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar konuyu bugün öğrendim fakat sadece ana başlığını öğrenebildim içeriğini başka ilde olduğum için göremiyorlar ,fakat ana başlık resmi belgede sahtecilik. böyle bir suç işlemedim acaba bu nelere giriyor.bir de savcılık soruşturması 2011 diye başlıyor numara.sulh cezada hakkımda yakalama çıkmış bu durumda ifadeye gideceğim mecburum fakat en önemli öğrenmek istediğim tutuklama olur mu yoksa tutuksuz ifade verdikten sonra kalır mıyım teşekkürler
Merhabalar; bilgim olduğu kadarıyla yanıtlamak istedim. Öncelikle sormak isterim; daha önce herhangi bir telefon bayiinde saha aktivasyon elemanı veya satış temsilcisi gibi pozisyonlarda çalıştınız mı ? Eğer bu soruya cevabınız evet ise daha önce çalıştığınız dönemlerde bir başkasının elektrik faturası, kimlik bilgileri vb. gibi bilgileri değiştirerek MNT (Mobil Numara Taşıma), yeni hat açma, hat üzerine cihaz alma vb. gibi hususlar gündeme gelmiş olabilir. Genelde bu tarz suçlar Özel Belgede Sahtecilik olarak gelse de, 5809 Sayılı Yasaya Muhalefet olarak değerlendiriliyor. Ancak sahte sözleşme düzenleme hususunda bir başkası adına olan kimlik vb. bilgilerde oynama yapılırsa Resmi Belgede Sahtecilik suçu oluşuyor. Böyle bir durum yoksa bence en mantıklısı telefon ile ilgili mahkemeyi aramak. (Cevap verirler mi bilemem.) Resmi Belgede Sahtecilik TCK 'nın 204 maddesinde yazılı suçu oluşturur ve muhtemelen 204/1 'den yakalamanız vardır. Bu da demek oluyor ki Asliye Ceza 'lık bir suç ve kanaatimce tutuklanmaya yönelik değil ifade alınmasına yönelik.
Ayrıca; yakalama kararı çıkması için ŞÜPHELİ olmanıza gerek yok, TANIK sıfatıyla da hakkınızda yakalama kararı çıkarılabilir. Tanık olduğunuz bir olay ile ilgili de olabilir. Hatırlamadığınız bir olay da olabilir. Genelde yakalama kararları ifade alınıp salınması yönündedir sahtecilikte. Dolandırıcılık, hırsızlık, kasten öldürme, vb. gibi suçlarda tutuklanmasına yönelik yakalama çıkar.
Dediğim gibi, tavsiyem ilgili mahkemeyi telefon ile arayarak sormanız. Geçmiş olsun.
cevap veren tüm üyelere çok teşekkürler.
konunun bugün resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum kuruluşları hakkında dolandırıcılık olduğu bilgisini aldım fakat dosyanın içeriğini öğrenemedim.yakalama kararı var,bu durumda acaba ifade hiç verilmediği için ifadeden sonra serbest mi bırakılır yoksa tutuklanır mı?3.yargı paketi bu suçlara adli kontrol diyor ama tam bilemiyorum?
bir de bu dosya soruşturma 2011 senesinden bundan takipsizlik veya suç kesin olmuş olsa bugüne kadar ifade alınmasa da ceza davası açılmaz mıydı?teşekkürler