Dilekçe Gelmeden Duruşma Tarihi Verilmesi...
İyi Günler.
02.03.2015 Tarihinde evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeniyle boşanma davası açtım. Karşı taraf tebligatı aldıktan belli bir süre sonra davacı, karşı davalı olarak dosyaya eklendim. Fakat karşı tarafın dilekçesi bana ulaşmadan ve daha biz her hangi bir yanıt veremeden bugün 22.05.2015 tarihine duruşma günü verildi. Bu silsilede avukatlar dahil bir gariplik olabileceğini söylüyor. Tecrübeli arkadaşlar görüş bildirebilirlerse sevinirim.
Şimdide Teşekkürler.
Cevap: Dilekçe Gelmeden Duruşma Tarihi Verilmesi...
Mahkeme tarafından Duruşma günü verilmesi olumlu veya olumsuz bir durumu işaret etmez. Taraflar kendilerine tanınan süre içinde cevap, cevaba cevap, replik, düplik dilekçelerini verebilirler.
Mahkemenin kaleminde uyap kullanma engelli bir memur olabilir. Örneğin Manisa'da devam eden bir dosyamda, hiç alakası yokken, dilekçeler aşamasında, "bilirkişiye gitme" ekonomik sosyla durum araştırması" birleştirme kararı" gibi abuk sabuk ifadeler gördğm ki dosyamızda bunlar mümkün değildi. Uyap sistemini dikkate almak yerine en güzeli eski bir usul ama gidip dosyayı incelemenizi öneririm...
İlginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.