Ürünün ücretsiz denilerek satılması doğru mu ?
Üniversitede fakülte önünde dil öğrenmek ister misiniz diyerek yolumuzu bir vatandaş kesti.Bu ürün 14 gün ücretsiz eğer beğenirseniz kodunu kullanabilirsiniz ve ücretli hale getirebilirsiniz diyerek ürünü tanıttı ve ürünü sabancı ücretsiz dağıtıyor dedi. Bizi bir otomobilin içine aldılar ve burada bilgilerimizi aldılar.Sözleşmenin ilk kağıdını katlayıp ikinci kağıdın altına koymuşlar.Önce o kağıtta bilgilerimizi aldılar ve imza attırdılar.Ancak ikinci kağıdı katladıkarı için fiyat kısmını kesinlikle görmedim ve buraya bir imza atmam söylendi. Ve sözleşmenin bir nüshasını aldığıma dair yazı yazdırdılar ancak elime böyle bir kağıt vermediler.Ürünü de elden teslim edip gittiler.Firma ve satıcıyla herhangi bir iletişim kaynağımız yoktu.Çünkü onu da vermediler.olaydan 40 gün sonra telefonuma mesaj geldi ve birikmiş borcum olduğu ödenmezse yasal işlem başlatılacağı söylendi.Ve ürünü araştırdım.Ürünü fiyatının iki katından fazlaya sattıklarını anladım.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Borcu ödemezsem hapis cezasına çarptırabilirler mi?
Mahkemede bunu kanıtlamak için yazılı belge şart mı şahitler yeterli mi?Şahit sayısı kaç olmalı?
Ürünün iki katından fazla fiyatta olması yasal mı?
Bu arada beni mazur görün doğru yere yazıp yazmadığımdan emin değilim.Şimdiden teşekkür ederim :)
Cevap: Ürünün ücretsiz denilerek satılması doğru mu ?
Para borcu için hapis cezası yok. Tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz. İcraya verirlerse itiraz etmelisiniz.