Bugun istifamı verdim hemen haksız ibraname imzalattılar
Görüşlerini bildiren bütün üstadlara şimdiden selam olsun;
Bir fabrikada işçi olarak çalışmaktaydım. Üstadlar 03.04.15 cuma günü çalıştığım işyeri insan kaynaklarına gittim istifa dilekçemi 05.04.15 tarihinde işi bırakıyorum diye yazdım. 06.04.15 tarihinde gel çıkışını yapalım dediler. Bugün gittim işyerine ibraname imzalattılar konusu 7 günlük yıllık izin borcumun kesildiğine dair olan bi belge ve çıkışımı yaptılar bordromu verdiler 7 günü kesik. Geçen sene 8 günlük izin hakkım kaldığı zaman işveren bana 15 günlük yıllık izin kullandırmıştı ve kullandırırken bi sözleşme getirmişti "işten çıkmam halinde borçlu kaldığım izin günlerinin parasının kesilmesi için" ben o kağıdı imzalamadım kabul etmedim. sadece 15 günlük yıllık izin kağına imza attım izne çıktım ve 15 günlük izin için ödeme yaptılar. Bildiğim kadarıyla o sözleşmeyi kabul etmediğim için para kesintisi olmaması lazım çıkarken ama işveren yıllık izin kağını imzaladığım için farketmez kesiyorum dedi. Görüşlerinize ihtiyacım var. Nasıl bir yol izlemeliyim. Sadece para meselesi diil haklılık meselesine dönüştü.
Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
Cevap: Bugun istifamı verdim hemen haksız ibraname imzalattılar
O fazladan 7 gün izni kullandınız fakat imzalamanız istenen o kağıdı imzalamadınız öyle mi?
evet 8 günlük yıllık izin hakkım varken 15 günlük yıllık izin formuna imza atıyorum ve 15 gün kullanıyorum yıllık iznimi tabi aynı zamanda 7 günde işverene borçlu duruma düşüyorum. Bu 7 günün işten ayrılmam halinde ücretini işverene ödemem gerektiğini gösteren belgeyi ( protokolu ) imzalamadım zamanında. Bugün çıkış işlemlerim yapılırken ibraname ile birlikte borçlu olduğum 7 günlük izin benden kesildi.
Alıntı:
balkaneren rumuzlu üyeden alıntı
evet 8 günlük yıllık izin hakkım varken 15 günlük yıllık izin formuna imza atıyorum ve 15 gün kullanıyorum yıllık iznimi tabi aynı zamanda 7 günde işverene borçlu duruma düşüyorum. Bu 7 günün işten ayrılmam halinde ücretini işverene ödemem gerektiğini gösteren belgeyi ( protokolu ) imzalamadım zamanında. Bugün çıkış işlemlerim yapılırken ibraname ile birlikte borçlu olduğum 7 günlük izin benden kesildi.
O belgeyi imzalamamış olmanız, işverenin size hak kazanmadan kullanmış olduğunuz 7 günlük izin süresine ait ücreti hibe edeceği anlamına gelmiyor elbette, yapılan kesintide yasal olmayan , haksızlık olan bir durum yok.
Diğer yandan;
Alıntı:
Bir fabrikada işçi olarak çalışmaktaydım. Üstadlar 03.04.15 cuma günü çalıştığım işyeri insan kaynaklarına gittim istifa dilekçemi 05.04.15 tarihinde işi bırakıyorum diye yazdım. 06.04.15 tarihinde gel çıkışını yapalım dediler.
Bugün karar verdim , yarın istifa ettim, artık gelmiyorum demişsiniz yani. İhbar süresi hakkında bilginiz var mı??
Alıntı:
Nasıl bir yol izlemeliyim. Sadece para meselesi diil haklılık meselesine dönüştü.
Dua edin, işveren ihbar tazminatı için dava açmasın. Anlattığınız haliyle size karşı yapılan bir haksızlık yok.
Dua edilicek bi konu yok. Çünkü işveren herhangi bir ihbar önelinde bulunmadı. Yani bu hakkını kullanmadı. Çalışma belgemi verdi ve konu kapandı.
Benim araştırdığım bu konu borçlu kalınan yıllık izinler işçinin işten feshi halinde herhangi bir anlaşma yok ise işçiden talep edilemez. Borçlu olunan yıllık izinler sadece iş sözleşmesi devam ederken borçlu olmakla alakalı. İşten çıkılması halinde işveren tarafından verilen diğer izinlere tabi tutulur ve herhangi bir ücret talep edilemez. Ve yine bildiğim kadarıyla ibranameler feshin gerçekleşmesinden bir aylık süre geçmeden önce düzenlenirse hükümsüzdür.
Alıntı:
Dua edilicek bi konu yok. Çünkü işveren herhangi bir ihbar önelinde bulunmadı. Yani bu hakkını kullanmadı. Çalışma belgemi verdi ve konu kapandı.
Benim araştırdığım bu konu borçlu kalınan yıllık izinler işçinin işten feshi halinde herhangi bir anlaşma yok ise işçiden talep edilemez. Borçlu olunan yıllık izinler sadece iş sözleşmesi devam ederken borçlu olmakla alakalı. İşten çıkılması halinde işveren tarafından verilen diğer izinlere tabi tutulur ve herhangi bir ücret talep edilemez. Ve yine bildiğim kadarıyla ibranameler feshin gerçekleşmesinden bir aylık süre geçmeden önce düzenlenirse hükümsüzdür.
İbraname konusunda haklısınız,
diğer konularda; peki sizin dediğiniz gibi olsun ne diyim.