Tüketici Hakem Heyeti Kararına istinaden Telefon Değişimi
Değerli Hukuki.net kullanıcıları ve hukukçu arkadaşlarım. Kısaca durumu sizlere açıklayarak problemime bir çözüm aramak istiyorum.
30.10.2014 tarihinde Bayburt'ta avea bayisinden Galaxy note 4 telefon aldım. 14 gün sonra ekranda bir dalgalanma olduğunu fark ettim. Bu dalgalanmanın Lcd ekran ile ön cam arasındaki şeffaf tutkaldan kaynaklandığını bildiğim için de değişim talebi ile avea bayisi aracılığı ile yetkili servise gönderdim. İlk gönderdiğimde servis arızayı tespit edip koreden onay istedi ve kore onayı reddetti. ikinci defa gönderdiğimde ise aynı servis cihazda arıza bulunamamıştır dedi ve geri iade etti. Ben de direk Tüketici hakları hakem heyetine başvurdum. 2-3 aylık bir süreçten sonra bilirkişi telefonumu inceledi ve ekrandaki dalgalanmanın fabrika hatası olduğuna karar verdi. Hakem heyeti de bu bağlamda Telefonun ayıpsız misli ile değiştirilmesine hükmetti.
Sonuç olarak Hakem heyetinin kararı 3 gün önce faturayı kesen avea bayisine tebliğ edildi. bayi ile yaptığım görüşmede Telefonumu samsunga göndereceğini ve samsung'un telefonumu inceleyip yapılan inceleme sonrasında ya telefonumu değişecekmiş yada mahkemeye itirazda bulunacakmış. Samsung başka türlü telefon veremiyormuş bana. Ayrıca bu süreç 1 aydan daha da uzun bir süre olacakmış. Ben telefonumu samsunga zaten 2 defa gönderdim ve incelediler. şuanda göndermek istemiyorum. nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Samsung'un böyle bir hakkı varmı.
Not: Ben telefonumu samsung'a gönderdikten sonra nasıl güvenecem. Sonuçta samsung zarar etmemek için telefonumun ekranını değiştirip o şekilde mahkemeye de itiraz edebilir. veya herhangi bir zarar vererek farklı haklar iddia edebilir. haksızsam söyleyin lütfen.
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Kararına istinaden Telefon Değişimi
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan hiç yokmu. Bi yardım edin lütfen. En azından benim düşüncem doğru mu yanlış mı onu söyleyin bari.