Tekrar Velayet Davası Açabilirmiyim ?
Merhaba Hukukseverler;kısa bir sorum olacak şöyleki, velayeti babada olan kızımın velayetini alabilmek için mahkemeye dava açtım ancak, mahkeme kızımın velayetini bana vermedi ve bende kararı temyiz etmediğim için karar kesinleşti. Tekrar velayet davası açabilmem için ne kadar süre geçmesi lazım teşekkürler.
Cevap: Tekrar Velayet Davası Açabilirmiyim ?
Kesinleşmeden sonra öngürlen bir süre yok ancak makul bir süre geçmelidir dün keisnleşti bugun dava açayım dememelisiniz. Bu arada aynı gerekçelerle değil de yeni gerekçeler olması gerekir kanımca velayet talebi için. Durumu hukuki açıdan iyi değerlendirmek lazım.
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
Kesinleşmeden sonra öngürlen bir süre yok ancak makul bir süre geçmelidir dün keisnleşti bugun dava açayım dememelisiniz. Bu arada aynı gerekçelerle değil de yeni gerekçeler olması gerekir kanımca velayet talebi için. Durumu hukuki açıdan iyi değerlendirmek lazım.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim, ama makul bir süre geçmelidir demişsiniz işte bende o makul süreyi öğrenmek istiyordum, ayrıca bugun bir avukata sordum 3 yıl geçmesi lazım diye cevap aldım, bu cevap sizin verdiğiniz cevapla çelişkili bu nedenle kafam karıştı.
3 yıl gibi bir kural yok bildigiğim kadarıyla daha önce velayet kararı yargıtayda iken bile açtığım yeni dava oldu ve derdestlikten reddedilmedi. o nedenle makul süre derken en az bir iki ay ve haklı ve farklı gerekçe önemli bence. Tabii görüştüğünüz avukat meslektaşım neden bu şekilde bir yönlendirme yaptı bilemiyorum.