ÖSYM'ye Davacı Olmak İstiyorum
Merhabalar.
2015 YGS-LYS Sınavı'nda sınavsız geçiş hakkımı kullanmak için başvuruda bulunmuştum.
Ancak başvuruda bulunduğum esnada sistem benim daha önce bitirdiğim liseyi göstermekte olup ben ise bu sene yeni mezun olduğum 2. meslek lisesinin seçerek bu lise üzerinden sınavsız geçiş hakkımı sağlamak istiyordum.
ÖSYM 'nin danışma merkezini şirket hattımdan arıyarak temsilciyle görüştüğümde o aradığım tarihten itibaren 1 ay süre içerisinde ÖSYM'ye düzeltme dilekçesi ve öğrenci belgemi göndermem gerektiği bilgisini verdi.
Ben de 20-25 gün sonrasında ÖSYM'ye bu evrakları ilettim ancak ÖSYM sürenin geçtiğini benim aradığım zaman o ayın sonuna kadar işlemlerin yapıldığının bilgisini verdi ve bu bilgi başvuru klavuzunda da geçiyormuş ayrıca ücret iadesinin de yapılmayacağı bilgisi verildi.
ÖSYM'ye tekrar dilekçe gönderdim ve aldığım cevap bu yönde oldu.
Ben 1 senemi hiç etmek istemiyorum siz değerli hukukçuların fikrini alacak olabilirsem bu durumda davayı kazanma ihtimalim nedir sizce ?
Diğer bir soru, bu tür davalarla ilgilenen bir avukat nasıl bulabilirim, tüm avukatlar bu konulara vakıf oluyor mu ?
Teşekkürler.
Cevap: ÖSYM'ye Davacı Olmak İstiyorum
Kılavuzda yazan süre içerisinde başvuru yapmadıysanız talebinizin reddedilmesi son derece doğal ve hukuki.