İşe iadeyi kaybettim kıdem ihbar ve işsizlik ödeneği
12 yıldır çalıştığım 300 kişilik firmadan tazminatsız işten çıkarıldım, işe iade davasını yerel mah. kazandım yargıtay 22'de kaybettim tebliğle kesinleşti. işveren le telefonla görüştüm kıdem ihbar taz. ve faizini 10 gün içinde hesabıma ödeyeceğini söyledi. Sorum şu; işveren çıkışımı 17 ay önce sgk'ya (25. madde II e )'den çıkış bildirildiğinden işsizlik ödeneği alamadım çıkış tarihinden mahkeme bitene kadar geçen süre17 ay ve bu arada hiç çalışmadım dolayısıyla işkurdan işsizlik ödeneği 10 ay hak ediyorum .işveren kıdem ihbarımı hesaba yatırınca sgk ya tazminatlı işten çıkarma bildirgesi vermek zorunda mı vermesi gerekiyor mu? gerekmiyorsa bunun için sgk ya ben mi başvuracağım? sgk ya işveren bildirge yapması için mahkeme açmalı mıyım? işverenin işkura mı bildirmesi gerek ?
Cevap: İşe iadeyi kaybettim kıdem ihbar ve işsizlik ödeneği
İşten çıkarıldığınızda işsizlik maaşı için başvuruda bulunmuşmuydunuz?
işten ilk çıkışım yapıldığının 6.gününde bulundum haketmediğim sebebi ise hizmet akdinin feshinin 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu kapsamında sayılan gerekçeler arasında yer almadığı yazılı, nedeni ise ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış yazıyor
mahkeme yargıtaydan gelince şu an için gitmedim fakat işkura üyeyim sistemde hala aynı gözüküyor
Mahkeme kararıyla tekrar kuruma başvuruda bulunun.
sgk ya işveren yeni çıkış bildirgesi yapması gerekiyormuş galiba ama işverene bunu söyledim yapmıyor nasıl yaptırcam işveren yapmamış hala 25. madde II- e görünüyor ahlak ve iyi niyet kuralı
bunun için mahkeme mi ihtar mı?