Emekliyim Kredi Mağduruyum
Merhabalar 1.100 TL Emekli maaşım var ve önceden başka bir yerde de çalışıyordum.ziraat bankasından emekli maaşımı çekiyorum. 9 ay önce kredi çektim ve 9 aydır çok düzgün olarak yatırıyordum. fakat işten çıkarıldım. kredi ödemeside 1.050 tl başka hiç bir gelirim yok. Banka krediyi maaşımdan kesiyordu. Şimdi ben nasıl yapabilirim. hacizlik olsam bile 1/4 oranında kesinti yapılır. ama bu durumda hacizlik olmam da imkansız.Çünkü banka maaştan otomatik ödeme alıyor.bu durumda ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
Cevap: Emekliyim Kredi Mağduruyum
Hiç,
yapabileceğiniz herhangi bir şey yok bu konuda, maaşınızdan otomatik ödemeye devam edeceksiniz.
Maaşınızı başka bankaya taşıyın.. Emekli maaşının komplesine el koymak iş güzarlıktır.
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Maaşınızı başka bankaya taşıyın.. Emekli maaşının komplesine el koymak iş güzarlıktır.
Çekilen kredinin tamamı ödeninceye kadar maaş alınan bankanın değiştirilmesine pek imkan tanınacağını sanmam.
peki mahkemeye versem kazanabilirmiyim ? yoksa açlıktan öleceğiz ?
Müşteri ve Kefil/Kefiller, Banka’nın her tür alacağı sebebiyle tüm hesap ve mevduatları arasında dilediği zamanda, dilediği miktarda kısmen/tamamen süresiz virman yapma yetkisinin bulunduğunu kabul ve taahhüt ederler. Keza, SSK,Emekli Sandığı, Bağ-Kur vb.’den emekli olmaları halinde emekli maaşlarının takasına/mahsubuna, haczine/rehnine hiçbir itiraz ileri sürmeksizin
muvafakat ettiklerini, Banka’nın rehinli tüm menkul değerlerini satarak, rehin bedelini tahsile yetkili olduğunu kayıtsız şartsız ve gayrikabilirücu olarak kabul ve taahhüt ederler.
Sanırım Bu maddeden dolayı hiç bir şekilde bu işin dönüşü yok.Tamamına değil bari 1/4 kesselerdi. Ömür boyu öderdim
kredinin vadesi ne kadardi.. daha ne kadar ay daha odemeniz gerekli. bence durumu ziraat bankasina anlatin ve size yeni bir odeme plani cikarsinlar, odeme yapabileceginiz tutarda; ornegin aylik 500tllik odemeler gibi
Her şeyden önce Allah yardımcınız olsun..Emekli maaşınız ne kadar ki aylık 1050 tl geri ödemeli kredi çekebilmişsiniz..Maalesef banka maaşınızdan kredi taksidinin tamamını alır.Ancak şahsen emekli maaşını istediğiniz bankaya taşıyabileceğinizi düşünüyorum.Sonuçta sizin hangi bankadan emekli maaşı alacağına karar verecek olan kurum Ziraat Bankası değil..( Tabii eğer emekli maaşınızı almaya başladığınız anda veya kredi çekerken bunun aksini belirten bir sözleşme imzalamadıysanız.)