Cevap: Yabancı eşten boşanma
Burada tekrar İngiltere'ye gitmek istediğinizde koca ülke eşinizin sözüyle mi vize veriyor ya da vermiyor sorusu aklıma geliyor! Bence sadece boş bir tehditte bulunuyor. Sorularınıza topluca cevap vermek gerekirse;
1- En kısa sürede size şiddet uygıladığına dair belgeyi Türkçe'ye çevirtip (elçilik veya konsolosluk onaylı) Türkiye'de dava açmanızı öneriyorum. Bu açacağınız davada süreç ortalama 1 yıl kadar zaman alabilir ancak İngiltere'de boşansanız bir de tanıma tenfiz davası açmak zorunda kalacaksınız.
2- Süreç dava ve evrakların ingilizceye çevrilmesi ve eşinize dava dilekçesinin tebliğ edilmesi ile başlayacaktır. Size şiddet uyguladığı belgeli olduğuna göre boşanma kararı lamnız kuvvetle muhtemeldir.
3- Türkiye'de ikamet adresiniz varsa orada, yoksa Ankara, İstanbul, İzmir mahkemelerinden birinde dava açabilirisiniz.
Hukuki süreci bir avukat meslektaşım ile değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Cevap: Yabancı eşten boşanma
Alıntı:
av.sami günsen rumuzlu üyeden alıntı
burada tekrar İngiltere'ye gitmek istediğinizde koca ülke eşinizin sözüyle mi vize veriyor ya da vermiyor sorusu aklıma geliyor! Bence sadece boş bir tehditte bulunuyor. Sorularınıza topluca cevap vermek gerekirse;
1- en kısa sürede size şiddet uygıladığına dair belgeyi türkçe'ye çevirtip (elçilik veya konsolosluk onaylı) türkiye'de dava açmanızı öneriyorum. Bu açacağınız davada süreç ortalama 1 yıl kadar zaman alabilir ancak İngiltere'de boşansanız bir de tanıma tenfiz davası açmak zorunda kalacaksınız.
2- süreç dava ve evrakların ingilizceye çevrilmesi ve eşinize dava dilekçesinin tebliğ edilmesi ile başlayacaktır. Size şiddet uyguladığı belgeli olduğuna göre boşanma kararı lamnız kuvvetle muhtemeldir.
3- türkiye'de ikamet adresiniz varsa orada, yoksa ankara, İstanbul, İzmir mahkemelerinden birinde dava açabilirisiniz.
Hukuki süreci bir avukat meslektaşım ile değerlendirmenizi tavsiye ederim.
avukat bey
maalesef ingilterede spouse visa eŞ vizesİ denen bİr saÇma vİze tÜrÜ var. Bu eŞİn İstek ve İnsİyatİfİne baĞli. EĞer eŞİm gİderde ben karimla anlaŞamiyorum artik ona sponsor olmak İstemİyorum derse, kİ ÇoĞu eŞ de bunu yapiyor,canı sıkılınca bıkınca eşinin vizenini kaldırıyor ve eş bir ziyeret için kendi ülkesine gidip dönüşte sınır kapısında içeri alınmıyor ...sınırda kalakalıyor ve ülkesine geri dönmek zorunda kalıyor ! çünkü vİze ingiliz eşin isteğiyle otomatİkman İngİltere hÜkÜmetİ tarafindan dÜŞÜrÜlÜyor... Fakat; domestİc vİolence denen Şİddet durumu diŞinda.. EĞer eŞe Şİddet uygularsa ve bu resmİ belge İle belgelenİrse; (polis raporu doktor raporu ..) bu sefer durum değişiyor..İngİltere hÜkÜmetİ evlİ olan Şİddete uĞrayan bİreyİ koruma altina aliyor ve onun İkamet Ücretİ İle asgarİ yİyecek vs almasi İÇİn bellİ bİr mİktar para tahsİs edİyor ve vİze tÜrÜnÜ deĞİŞtİrİyor-- indefinite leave --( sponsor olan eŞ bu durumda sÖz sahİbİ olamiyor ki hatta cezaevine bile girebiliyor) benİm durumum Şuanda bÖyle
burada boŞanma davasi aÇmayi dÜŞÜnÜyordum fakat bİrde tanima tenfİz olayi varsa tÜrkİyede aÇmam daha mi kolay sonuÇlandirir davayi? Tanima davasi ne kadar sÜrer? Bİrde kendİsİne tÜrkİyede dava aÇarsam ,ayrica maddİ manevİ tazmİnat davasi aÇabİlİrmİyİm? boşanma işlemleri ardından türkiyeye geri kesin dönüş yapmak istiyorum . TeŞekkÜrler
yabancı eşten boşanma ve tanıma tenfiz?
merhaba
ben bir ingiliz vatandaşı ile evliyim .T.C. vatandaşıyım. eşimden şiddet gördüğüm için boşanmak istiyorum elimde polisv e doktor raporu var. şuanda ingilteredeyim. davayı burda açarsam devlet beni ücret ödemeden boşuyor ( çalışmadığım ve gelirim olmadığı için avukat tayin edecekler)) boşanma davasını hangi ülkede açmam benim için olayı daha çabuk sonlandırır? türkiyede açarsam yüksek meblada ücret ödemem gerekeceğinden burda boşanmayı düşünüyorum. fakat bu sefer de tanıma tenfiz davası varmış. ingilterede kesinleşen boşanma ilamı ve apostil ve tercüme ile türkiyeye gelsem, bu tanıma davası uzun sürermi ne kadarsürer? ücreti nedir ?bir an önce eşimden kurtulmak istiyorum. birde bana yaptıkları için türkiyede manevi maddi tazminat davası davası açabilirmiyim? ingiltere ile bu konuda bir anlaşması varmı türk hukuk siteminin..?
bu arada şuan evlerimiz ayrı kesinlikle görüşmüyoruz , ben devletin tahsis ettiği bir evde oturuyorum ücretsiz madur durumda olduğumdan , ve hakkında 1 yıllık uzaklaştırma kararı çıkarttım bana kesinlikle yaklaşamaz 100 metreden yakına ,arayamaz , sosyal medyadan mesaj atamazvs çünkü beni dövdü ve tehdit ediyordu, ayrıca evimden laptop para ve eşyalarımı çalarken polise yakalandı .polis tutanak tuttu. benim durmumda olan bayanları türk hakimler bu rapor ve evraklarla direk boşamazmı ? madurum sonuçta.. zaten artık ingilterede yaşamak istemiyorum, ülkeme dönmek istiyorum..
zor durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum lütfen cevap yazın
teşekkürler