Delilsiz cinsel istismarda dava sonucu
herkese iyi günler dilerim;
bundan seneler önce bir dava ile ilgili başlık açmış sonucu ne olabilir diye sormuştum. dava sonuçlandı. tekrar konu açma ve gerek siteyi takip edenler gerekse yargı mensuplarını bilgilendirme amaçlı yazma gereği duydum. Yargıtay'da sonuçlanan dava dosyasını kendimde okudum ve davayı kısaca madde madde anlatayım.
1- matematik öğretmeni eski okulundaki bir kız öğrencisi tarafından (kız o zaman 12 yaşında, ifade verirken 17)cinsel istismara uğradığı gerekçesi ile suçlanıyor.
2- öğrenci suçlamasında olayın 5 yıl önce kendisine ders vermek için tutulan bir dershane odasında olduğunu söylüyor ve o tarihlerde öğretmeni ile mesajlaşmaları olduğunu belirtiyor.
3- bu arada anlaşılıyor ki kıza geçen hafta başka biri tecavüz etmiş, sperm izleri ile olay sabit. (gerçek tecavüz mü kendi isteğimi bilemem ama duyduğuma göre o adamda ceza almış)
4- kız kendisine tecavüz eden adamı şikayet ederken öğretmeninde adını veriyor.
5- kız adli tıbba gidip ruh sağlığı bozulmuştur raporu alıyor ve dava sonuçlanıyor...
öğretmene 30 yıl ceza veriliyor Yargıtay onadı.
şimdi konu ile ilgili hoca haklı diyemem, tecavüz etmiştir de diyemem ama başlığı açma sebebim konu ile ilgili herkesi bilgilendirmek.bu olay kendi başıma gelse; 17 yasındaki bir kızın 5 yıl sonraki beyanından ve o günlerde yapılan mesajlaşmalardan başka delil olmadan bu kadar ağır ceza alabiliyormuşuz. ben hakimin iyi olmadığını düşünüyordum ama Yargıtay da onayınca şu anda ki yasalarımızın böyle olduğunu anladım.
erkekler olarak iftiraya karşı cok dikkatli olmak zorunda olduğumuz günlerden geçiyoruz. bizim beyanımız, kadınların beyanlarından değersiz görünüyor.
kadınlar için ise sunu söylemeliyim; eğer başınızdan taciz, tecavüz olayı geçerse hiçbir şekilde korkmadan gidip şikayet edin. sadece lafınız bile bir erkeğe 30 yıl ceza verdirebiliyor.
Cevap: Delilsiz cinsel istismarda dava sonucu
hayır bu olay nasıl olmuş anlamadım. benim şikayetime savcı takipsizlik verdi, itiraz ettim ağır ceza da itirazımı reddetti. boşu boşuna kadınlar şikayet edip kendini rezil etmesin. bu olayda delil mesajlaşma, 12 yaşında bir çocukla mesajlaşırsa (içeriği cinseldir muahakkak) bu cezayı alması normal.