Anlaşmalı boşanma sonrası tazminat
Öncelikle herkeze merhabalar.
Ben eski eşimle anlaşmalı bir şekilde boşandık karşılıklı birbirimizden bir talebimiz olmadı ama hakim benim yokluğumda nafaka bağladı miktarı yüksek olduğu için itiraz dilekçemi yazdım yargıtaya gönderdim dilekçemin bir nüshası eski eşime gittiğinde beni aradı ağzına geleni söyelip sana maddi ve manevi tazminat davası açıcam ayrıca nafakanın yükselmesi içinde dilekçemi verecem dedi yüzümde kapattı. mahkemeden gelen cevap kağıdında şöyle yazıyor
Taraflar için başka bir nafaka, maddi ve manevi tazminat talebi olmadığından bu hususlarda KARAR VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA,
ibaresi eklenmiş böyle bir duruma bana maddi manevi tazminat davası açabilirmi açarsa neye dayanarak açar çünkü maddi manevi tazminatında bir şartları var kendisine herhangi bir tehdit küçük düşürücü hakaret etmedim ikimizde memuruz
şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Anlaşmalı boşanma sonrası tazminat
Anlaşma protokolünde taraflar maddi ve manevi tazminat haklarından feragat etmedi ise her iki tarafında tazminat talep etme hakları vardır.
hocam zaten kendi isteğiyle nafaka maddi ve manevi istemedi isteseydi bana gelen kağıtta yazardı adı üstünde anlaşmalı boşanma dilekçesindede bunu belirtti zaten
Bende onu diyorum. Protokolde feragat etmişseniz. Tazminat hakkınızda olmaz.
hocam ikimizde protokol imzalamadık o antepte açdı davayı bende duruşmaya katılmadım sadece dilekçesinde davalıdan herhangi bir talebim yoktur yazdı bende kabul ettim dilekçemi gönderdim