İmar uygulaması 2981-3290 sayılı kanun
sancaktépé samandıra mahallésindé 1998 yılında 247/31250 hisséyé tékabül édén 240 m2 tarla vasıflı arazi aldım.Hisséyi satın aldığımda arka parsélimdé 2 katlı bina vardı o bina bénim sınırımı ihlal étmiş bunu şimdi fark éttim .
1999 yılında samandıra bélédiyési éncümén kararı géréği 2981-3290 sayılı kanunun 10/c maddési géréği imar uygulaması kararı almış.240 m2 olan tüm hissélérdén 80,12 m2 DOP késintisi yapmış bénim arsam 160 m2 kalması gérékirkén 154,42 m2 olmuş vé béni 5,46 m2 alacaklandırmışlar.Şu anda solumdaki arsa 172,sağımdaki arsa 182,arkamdaki arsa isé 196 m2 bélédiyénin plan vé projé müdürlüğüné bu farkları sorduğumda arkamdaki arsaya 38 m2 satış yapıldığı bu parayı hénüz almadıklarını ama iléridé alacaklarını söylédilér.
Bana göré résmi imar uygulaması sırasında arkamdaki binanın bénim hissémé sınır ihlali yaptığını gördülér yasa géréği mévcut binayı korumaları géréktiği için 38 m2 yi kamulaştırma adı altında ipoték ilé bina sahibiné satış yaptılar vé bén étrafımdaki parsélléré göré hak kaybına uğradım.Bu iş tamamén komşuma yaradı uygulama ilé gécé kondu binası yasalaştı vé 38 m2 nin parasını ödémédén arsası büyüdü.
1-imar uygulamasının iptali için dava açabilirmiyim zaman aşımı oldumu ,arka komşuma satılan ama parası alınmayan 38 m2 dén hak iddaa édébilirmiyim
2-imar uygulaması öncési arka bina arsama sınır ihlali yaptığı için sınır técavüzü davası açabilirmiyim
3-imar uygulamasını iptal édémiyorsam alacağım olan 5,42 m2 yi nasıl alabilirim dava açmama gérék varmı
cévaplar için şimdidén téşékkürlér
Cevap: imar uygulaması 2981-3290 sayılı kanun
Cevap: İmar uygulaması 2981-3290 sayılı kanun
240 m2 olan tarla parséllérindén 80 m2 dop késintisi sonrası tüm arsalar 160 m2 kalması gérékirkén arsama bina kayması yapan kişiyé 38 m2 yi kamulaştırma adı altında satış göstérén kadastro bélédiyé véya koşsuma
ecrimisil, müdahalenin önlenmesi ve yıkım davası açabilirmiyim
Cevap: İmar uygulaması 2981-3290 sayılı kanun
ecrimisil, müdahalenin önlenmesi ve yıkım davası açacağım
avukat tutma zorunluluğum varmı
davayı kéndim açıp takip vé savunmamı kéndim yapabilirmiyim
izlémémém gérékén işlém sırası nédir
né kadar harç yatırmam lazımdır