Devam eden reddi miras davasi varken maasa haciz gelmesi ??
5.02.2014 yilinda babam vefat etmistir. 3 aylik yasal sure icerisinde reddi miras davami actim fakat davayi ankara da actigim icin yetkisizlik karari cikti. Tekrar dilekce vererek davayi babamin ikamet ettigi yere yani kusadasi gonderme talebinde bulundum. Tam 12 ay sonra dava kusadasina gonderildi ve 9.07.2015 tarihine dava gunu verildi. Benim problemim su sekilde. Kendisi kanser hastasiydi ve olmeden once sigortasiz kefille kredi cekiyor. Oldukten sonra ogreniyoruz fakat olaylar 1 yil icerisinde buyuyor ve bankanin avukatina davamin devam ettigini soyledigim dava dosyalarini gonderdigim halde, icraya basvurarak maasima haciz koyduruyorlar. Menfi tespit davasi actim fakat mahkemece reddedildi. Davam sonuclandigi zaman nasil bir yol izlemem lazim. Icrayi durdurabilmek icin bir yolum varmi ? Dava sonuclandiktan sonra geriye donuk maasimdan kesilen tutarlari nasil geri alabilirim ? Bir an once yardimci olursaniz cok sevinirim cok zor durumdayim. Tesekkur ediyorum.
Cevap: Devam eden reddi miras davasi varken maasa haciz gelmesi ??
Reddi miras yapan mirasçı müteveffanın (ölenin) borçlarından sorumlu olamaz. Anlattığınız olayda bir eksiklik olabilir mi?