Iphone 6plus alindigi gun bozuk cikti
Yaklasik 2hafta once Bimeksten 2749tlye iphone 6 plus aldim.Eve gelip telefonu actim ve arama yapmak istedigimde ses gelmiyordu .Ne karsi tarafin sesini duyabiliyorum ne de karsi taraf benim.SIM karttan olan bi sorundur diye 2gun bekledim.3gun magazay gidip magduriyetimi bildirdim bana yapacaklari biseyin olmadigimi ve Genpa Garanti Sirketinin ilgilenecegini soylediler.5.gun genpaya goturdum.Yaklasik 1hafta sonra bana yeni cihaz vereceklerini soylediler.Almaya gittigimde genpa kutusu icinde ustu jelatinli bi sekilde telefonu verdiler. Neden iphone kutusunda vermediklerini sordum.Prosedur bu sekilde dediler.Tamam deyip aldim.Internette arastirdigima gore bu tarz urunlere swap cihaz deniyormus.Yani hasarli arizali,bozuk telefonlarin saglam parcalarindan olusturulan telefonlar. Telefonu kullanmaya basladigimda isletim sisteminde yavaslik oldugunu hissedip 2gun sonra tekrar goturdum ve urunun swap cihaz oldugunu soyledigimde 0urundur cevabini aldim.Ardindan isletim sistemi sorununu soyledim format atip duzeltceklerini soylediler. Format atip geri verdiler ve ayni sorun hala devam ediyor. Merak ettigim,Ogrenmek istedigim su;ben bu telefonu alip kullansam,aradan telefonun en azindan hasar gorecegi bi zaman gecse anlayacagim garanti kapsaminda yeni urun vermelerini fakat ben telefonu aldigim gun bozuk cikti,hic kullanamadan. Genpa da para iadesi istiyorum ya da ayni urunun sifirini istiyorum dedigimde bu duruma tuketici hakem heyetinin karar verecegini soylediler. Ben hakkimi nasil savunmaliyim ? Tuketici hakem heyetine gitmelimiyim ? Yapacaklarim nelerdir?
Cevap: Iphone 6plus alindigi gun bozuk cikti
yardım edecek biri yok sanırım .
30 Gün içerisinde üründe herhangi bir arıza sıkıntı yaşarsanız bildiğim kadarı ile 1e1 aldıgınız yer değiştirme zorunluluğu var yada talep ederseniz ücret iadesi vermek zorunlu.Boşuna servise gitmişsiniz bence.Bir araştırıp gidip aldığınız yer ile konuşun.
Alındığından itibaren 6 ay içinde çıkan arızalar alındığında var kabül edilir. Bu mallarda ayıplı maldır. Ayıplı malda sözleşmeden dönme yani bedel iadesi talep etme hakkınız vardı. Fakat siz diğer seçimlik haklarınızdan birebir aynı ile değişim hakkını kullanmışsınız. Size verilen ürün yine arızalı ise yine seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz. Değişimi Apple Türkiye yapsaydı toplama ürün değildir diyebilirdim ama genpa yapmış ve veriliş şeklide şüpheli. Bu durumda Applle Türkiye ile konuyu görüşmenizi öneririm. Elinizdeki cihazın toplama yada tamir görüp görmediğini ancak Applle söyleyebilir. Talebiniz yerine gelmez ise ve yinede şüpheleriniz giderilmedi ise Tshh ne müracat edebilirsiniz.