İlamsız takipte ödeme emri
İyi akşamlar mümkünse fazla uzatmadan aklımdaki soruya cevap almak istiyorum.ttnet tarafindan ilamsız ödeme emri tarafima ulaştı ve toplam borç 180.56 tl yazıyordu,bende ayni gun içinde yazan borcu icra müdurlugu hesabina yatırdım.şuan ne yapmam gerekiyor ? bu odedigim tutar disinda avukata para odemem gerekiyor mu ?
Cevap: İlamsız takipte ödeme emri
Ödeme emrinin bir tarafında küçük not olabiliyor borcunuzu bugün veya ödeme süresinde öderseniz toplam bu kadar ödeyeceksiniz diye belirttiğiniz rakam o şekilde yazılı yerde yer alıyorsa borcunuz bitmiştir değilse icra dairesine gidip ödeme belgenizi gösterin varsa bakiyeyi hesaplarlar ödeyip bitirirsiniz dosyanın kaydının kapatılıp infaza atılmasını istersiniz.
cevabiniz icin teşekkur ederm.şuan tekrardan okudum yazilanlari ancak bahsettiginiz kucuk notu goremedim.
-Fatura ana tutari 171.75 tl
-işlenmis faiz: reeskont avans 8.81 tl
toplam 180.56 tl yaziyor.başka herhangi bir mebla gorunmuyor.avukatin ismi ve telefon nosu var aradim ama ulasamiyorum.
Ben şuanda istanbuldayim bana ödeme emri konya 2. icra mudurlugunden geldi,konyaya mi gitmeliyim yoksa burdan halledebilirmiyim ve acelesi var mi.şu anda gitmem mumkun degil çünkü
En az ödediğiniz tutar kadar avukat ücreti icra masrafları var onları da ödemelisiniz avukata ulaşmaya çalışın veya nerden geliyorsa icra dairesiyle telefon veya biri vasıtasıyla temas kurup dosya hesabı yaptırmalısınız.
Ayrı bir konu açmak istemiyorum, bir sorum var;
Yarın bir ödeme emrine itirazımın son günü. İlgili İcra dairesi ise başka şehirde. İtirazımı taahhütlü posta olarak yarın postane kanalıyla yapsam olur mu? Mutlaka bulunduğum yerdeki İcra müdürlüğü vasıtası ile yapılması şart mı?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı
Ayrı bir konu açmak istemiyorum, bir sorum var;
Yarın bir ödeme emrine itirazımın son günü. İlgili İcra dairesi ise başka şehirde. İtirazımı taahhütlü posta olarak yarın postane kanalıyla yapsam olur mu? Mutlaka bulunduğum yerdeki İcra müdürlüğü vasıtası ile yapılması şart mı?
İnternette araştırırken "Ödeme emrine itiraz posta yoluyla da yapılabilir. İtiraz tarihi postaya verilen tarih değil, postaya verilmiş itirazın gönderilen icra dairesindeki icra tutanağına işlendiği tarihtir." bilgisine rastladım. Sanırım cevabımı aldım, yarın son gün, itirazımı postaya vermem işe yaramayacak.