-
9 ay oyalandım
Merhaba arkadaşlar, 9 ay önce Tü-der adlı dernek aracılıgıyla bilgisayarımın fatura tutarında ücretini(1.450 TL) almak için işlem başlattıgımı sanıyordum ama 9 aydır oyalanıyormuşum. bu süreç içerisinde vekaletim alındı ve paranın tahsil edileceği söylendi. son bir ayda ellerindeki bütün dosyaları istediğimi söyledim ve bana bir dosya verdiler. dosyada sadece lenovoya yazılmış ihtarname vardı. ihtarnamede ilçe tüketici hakem heyetının damgasıda var. burda yazan işlem numarasına hakem heyetının defterinden baktıgımızda başka bir kişinin ismi var. bizim ismimiz hiç işlemde yok. Tüketici hakem heyetı başkanı işlemlere sıfırdan başlayacagımızı söyledi. 9 ay sonra bu işlemlere başlamak acaba bir sıkıntı doğurur mu ?. Bilirkişi'ye bilgisayarın götürülecegı ve ona göre karar verileceğini söyledi. Başvurdugum dernek ise zamanında bana laptopu almamamı alırsam hak iddaa edemeyecegımi söyledi. bu yüzden 10 aydır bilgisayarım aras kargoda bulunuyor. ne yapacagımı şaşırmış durumdayım. Dosyalarımın fotokopileri tam olarak bende. Tekrar gerekli işlemleri başlatacagım fakat bilgisayarı bulamama durumumda ne yapmalıyım ? Sonuçta olayın üzerinden çok zaman geçti bu durumu değiştirir mi ? Son olarakta dernek hakkında şikayetçi olabilir miyim ? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. Uzun ve karışık bir yazı oldu kusuruma bakmayın. Telefondan ancak bu kadar oluyor.
-
Cevap: 9 ay oyalandım
Kendiniz tüketici hakem heyetine başvurmayı denediniz mi?