Resmi evrakta sahtecilige basvurmak
Merhaba arkadaslar.ben sahte nufus cuzdanina basvuruda bulunmustum .basvurumu gercek kimlik sahibi benmisim gibi yapmistim .bu olay daha sonra ortaya cikmis ve sorusturma baslatilmidti savcilik tarafinda hakkimda.sizden ogrenmek istedigim ben sadece basvuru yapmaya calistim hic hir sekilde kimlik almadim ve kullanmaadim.sadece basvuru dilekcesini doldurdum gidip islemin sonucunu takip efip cuzdani almadim bu durumda bile olay resmi evrakta sahtecilige giriyormu.bildigim kadariyla resmi evrakta sahtecilige tesebbus yok.bu basvuru bile suc kapsamindami bilen varsa lutfen yazabirmi tesrkurler
Cevap: resmi evrakta sahtecilige basvurmak
Resmi daireye yaptığınız başvuru dilekçesi resmi evrak sayılmaz ama resmi mercileri yanıltmak suçu oluşur bu defa.
Suç Tarihi:2010
Soruşturma İzin Belgesinde suçun öğrenilme tarihi:08.11.2013
Savcılık tarafından resmi evrakta sahtecilikten ağır ceza mahkemesinde dava açıldı halen yargılanıyorum
Kurum tarafımdan şuana kadar disiplin soruşturması açılmadı.
Benim sorum ağır ceza mahkemesinden ceza alırsam, ve ertelenirse veya para cezasına çevrilirse veya 2 yıldan az ceza almam durumunda kurumun mahkeme kararına göre disiplin soruşturması açarmı? Yada zaman aşımından dolayı herhangi bir işlem yapmazmı.
Sayin gungoren peki resmi mercileri yaniltmanin cezasi nekadar dir.bu konuda cevap yazarsaniz sevinirim saygilar