Ev eşyası hacizi ve avukatın ben bütün evi muhafaza altına alıp götürürüm demesi
merhabalar bir banka borcundan dolayı dört yıl önceden icra dosyası açıldı fakat ödeyemedim avukat ise şimdi adresimi bulduğunu ve bir kere de peşin ödeme yapmazsam(45.000 tl)ödeme imkanım da yok,evde ki tüm eşyaları yatak odası hariç haciz edip evden kaldıracağını söyledi böyle bir şey yapmaya hakkı var mı 3.yargı paketi bu durumda işlevsiz mi?böyle bir şey yapmaya kalkarsa şikayet üzerine durdurma imkanı var mı bir de karakola şikayet etsem hırsızlık diye uygun mu teşekkürler
Cevap: Ev eşyası hacizi ve avukatın ben bütün evi muhafaza altına alıp götürürüm demesi
Ne hırsızlığı kardeşim? Sonuçta hacze gelen kişi devletin memuru olan icra memuru ve varsa kamu hizmeti ifa eden avukat. Senin malında gözü olanlar o paketi çıkaranlar... Neyse, borçlunun yaşamsal ihtiyaçları haczedilmez. Kanun bu. Eskiden de buydu, biraz daha belirginleştirdiler şimdilerde...
Cevap: Ev eşyası hacizi ve avukatın ben bütün evi muhafaza altına alıp götürürüm demesi
Artık Avukatların isteğiyle evdeki bütün eşyaların haczedilmesi imkansızlaştı.Biliyorsundur gerçi artık evde tek olmak şartıyla tv,buzdolabı,çamaşır bulaşık mak.koltuk takımı v.s haczedilemiyor.Avukat istediği kadar her şeyi alırım desin.Haczi avukat değil,icra memuru yapıyor..İstersen avukatı eve dahi sokmazsın..Sadece icra memuru girer.Alınacak eşya varsa tesbit eder ve muhafaza altına alır..Ama tavsiyem işi zora ve yokuşa sokma..Git avukatla görüş,borcu yapılandır.Ne kadar paranın tamamını isterim desede konuştuğun zaman mutlaka borca taksit yapacaktır.Sonuçta oda senin tek seferde 45000 tl ödeyemeyeceğini biliyor..