Hacize gerek kalmadan banka ile uzlaşmaya varılabilir mi ?
Merhabalar ben Tugba..
Birkaç ay önce Garanti bankasından çekmiş olduğum birtakım kredilerim vardı. Kredileri çektikten belli bir sure sonra işten çıkartıldım.
Tazminat vermemek adına çıkarttıkları madde sebebi ile ne işsizlik maaşından yararlanabildim ,ne tazminat verdiler ne de kullanmamış olduğum iznimin ücreti verildi yani alacaklarımın hiçbirini alamadım.
Kısacası ödemelerimin hepsi yeni is bulana kadar aksadı. 25 mart günü evime bir belge göndermişler gelen belgeyi henüz alamadım.Pazartesiye net olarak öğreneceğim. Sizden öğrenmek istediğim şey ; şuan kredilerin taksit miktarları çok yükseldiğinden eski şirketimdeki şartlarla da iş bulamadığımdan ötürü ödemeleri gerçekleştiremiyorum.
Banka ile uzlaşmaya çalışacak olsam yardımcı olabilirler mi ?
Hacize kadar gitmeden bu işlemi tatlılıkla çözebilmemin bir yöntemi varmıdır ?
Biran önce ödemek bende istiyorum ancak bu taksitler boyumu aşmış durumda.Ödenecek taksit miktarını düşürüp vade süresini 36 Aydan uzun bir süreyle yapılandırma yaptırtabilmem mümkün mü ?
En kötü maaşıma haciz koydurtturmayı istesem böyle bir çözüme yanaşırlar mı ?
En kısa sürede bilgilendirirseniz çok sevinirim.. Şimdiden çok tesekkürler ..
Cevap: Hacize gerek kalmadan banka ile uzlaşmaya varılabilir mi ?
Alacaklı vekili avukatın takdirinde ev eşyası haczine gelip gelmemek, sadece maaş hacziyle de yetinebilir, maaş haczi + ev eşyası haczi de olabilir.
36 aydan uzun vadeli kredi konusunda, teminat göstermeniz durumunda kredi imkanı sunabiliyor bazı bankalar,
ancak bunu kabul edip etmemek tamamen bankanın insiyatifinde.
Cevap: Hacize gerek kalmadan banka ile uzlaşmaya varılabilir mi ?
Değerli uzmanların affına sığınarak ;
aynı sıkıntıları yaşadığım için dilimin döndüğünce izah etmeye çalışacağım. Muhtemelen size gelen evrak ihtar mahiyetli.. bankalar son ana kadar mevcut borcu yapılandırıp yeni bir ödeme planı oluşturuyorlar ve bu oluşturmadan sonra örneğin geçmiş dönemde ödemediğiniz 2 taksitte sıfırlanıyor. fakat elbetteki yeni bir faiz uygulanıyor borca. 36 aydan daha uzun yapmıyorlar eğer bir ipotek verilemiyorsa ki buda riskli bir iş kendi içinde. saygılar sunarım.