90 Yaşındaki Babannemin dairesini üzerine alan amcaoğlum ile ilgili bir sorum olacaktı
Merhaba Arkadaşlar
Amcamın oğlu babannemi sana bakacağım diye kandırarak dairesini üzerine almış ama tapuda bir şart var babannem ölene kadar dairede oturamıyacak.
Babamlarda dava açtılar 3 senedir bu dava bitmedi en son amcamın oğlu "dayımdan 100 bin tl yi alıp bu daire için babanneme verdim demiş" ardındanda hakim amcamın oğluna o parayı verdiğine dair yemin ederse daireyi verecekmiş.Şimdi bizim ne yapmamız gerek bu dava hem çok uzadı hemde babam çok üzülüyor babannem zaten akli olarak sorunlu bir günü diğer gününü tutmuyor.Bu konuda tavsiyelerinizi almak isterim
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 90 Yaşındaki Babannemin dairesini üzerine alan amcaoğlum ile ilgili bir sorum olacaktı
Tapudaki şart babaanne evde oturamayacak şeklinde mi yoksa oturacak şeklinde mi? Ölünceye kadar bakma akdinden mi sözediyorsunuz anlayamadım.
Cevap: 90 Yaşındaki Babannemin dairesini üzerine alan amcaoğlum ile ilgili bir sorum olacaktı
Basri Bey Merhaba
Şimdi Hukuki terimi tam bilmiyorum ama bu bakma usulune dayalı bir işlem değildi (bakasıya) değil yani ama babannemin ölene kadar dairesinde oturabileceği öldükten sonra mülk hakkının şahsa geçeceği bir işlemdi şimdi ismini hatırlayamadım.