Anlaşmalı Boşanma davası tekrar açmak mümkün mü?
Merhabalar..
Şubat ayı başında eşimle anlaştık ve anlaşmalı boşanma davası açtık . Daha duruşma tarihimiz belirlenemeden eşim boşanmaktan korktu ve boşanmak istemediğini tekrar deneyebileceğini söyledi ve dilekçeyi geri almamızı rica etti. Eşim kırgızistan vatandaşı bir rus ve bir oğlumuz var. Kabul ettim ve gittik dilekçemizi verdik davayı durdurduk. Topu topu 50 gün geçti geçmedi benim hanım yine eski alışkanlıklarını bırakamıyor, bırakamıyor ama boşanmakta istemiyor, onun yaptığı rezillikler sadece beni etkiliyormuş oğlumuzun büyümesine bir etkisi olmuyormuş bu yüzden kendini pekde suçlu hissetmiyor.Suçu hem böylelikle ve de açık açık kendisi de kabul ediyor. Tek açıklaması ise sevmiyormuş. Verebildiği şu ana kadar tek karar eğer boşanacaksak bu boşanmada yapılan eylemlerde kendi rızasının olmaması yani ya ben susacam ve izleyeceğim nasıl rezil bir hayat yaşadığını ya da gidecem çekişmeli dava başlatacam aylarca mahkemelerde uğraşacam. Kendi rızasıyla anlaşmalı boşanmaya başvurup sessiz bi şekilde bavulunu toplayıp benden ayrılmayı beceremiyor.İlla kovulacak. Çekişmeli boşanmadan pek bi çekindiğim falan yok ama endişem şöyle eğer çekişmeli boşanma davası başlatır isem bu mahkeme ne kadar sürer Allah bilir, ve eğer boşanmalı davayı ben tek taraflı başlatıyor isem bunu mahkemeyi kandırarak değil yaptığı rezilliklerin hepsini tek tek ispatlayarak ve yaptıklarının bana getirdiği zararın karşılığını ondan talep ederek yapacağımdan Türk vatandaşı olmayan birisinden mahkeme karar olarak ne talep edebilir,tazminat davası açsam çalışmayan biri nasıl tazminat ödeyecek? Türk vatandaşı olmayan bir kadını eşini aldattığı için tazminata hükmetseler ödeyemiyor sa hapse mi atacaklar hiç sanmıyorum.
Yine çok karışık anlattım ve toparlayamıyorum da...
Kısaca eşim boşanmayı hissettiğinde korkuyor ve duruluyor af diliyor 1 ay , 2 ay geçince yavaş yavaş pisliklerine yeniden başlıyor. Güven huzur hiçbir şey kalmadı. Sürekli takip ediyorum. Kendimi zorluyorum ve bir müddet takip etmiyorum bunu kendisi hissedince tam abartıyor ve artık utanmadan üstüne dalga geçmeye bi cesaret ediyor. Ben resmi işlemlere başlayınca da hemen korkuyor ve sil baştan başla yeniden. Ben ne yapim arkadaşlar?
Tartışma başlayınca istemiyorsan boşanalım dilekçeyi verip işlemleri başlatınca özür dilerim çocuğumuz var aileyi yıkmak kolay yıkmayalım etmeyelim...
Şimdi tekrar anlaşmalı boşanmaya ikna edersem dava açmamıza izin veriliyor mu?
Tek taraflı çekişmeli dava açarsam eşimin benim üzerimdeki sorumluluklarımdan ne zaman tam olarak kurtulurum. Şuan ikamet tezkeresiyle yaşadığı için yemesi içmesi konaklaması hepsi benim boynumda başımı alıp kendimi uzaklaştırmak istesem suçlu duruma düşeceğim... BEN NE YAPAYIM?
Cevap: Anlaşmalı Boşanma davası tekrar açmak mümkün mü?
Tekrar anlaşmalı boşanma davası açabilirsiniz. Tabi mahkemeye yeni dilekçe ve yeniden harç ödeyerek.