Eski adresime gönderilen tebligat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba; sormak istediğim bir kaç soru var. İstanbul' da çok eskiden ikamet ettiğim adresime cumhuriyet başsavcılığından bir tebligat gelmiş adreste bulunmadığım için teslim edilmemiş. O adresten sonra 4 farklı adreste ikamet ettim ve hepsi yasal olarak bildirilmiş adresler. Şuan farklı bir ilde yaşıyorum durumu öğrenince tebligata ulaşmaya çalıştım. Eski adresimin bağlı olduğu mahalle muhtarlığını aradım, muhtarlığın inter sitesinden adıma tebligat var mı diye sorgulattım ama bir sonuç alamadım. Şuan yaşamış olduğum ilde ki adliye sarayına gittim fakat oradada tebligata ilişkin bir bilgiye ulaşamadım. Evrak savcılıkta ise göremeyiz dediler. Edevletten ve uyaptan araştırdığımda adıma açılmış herhangi bir dava göremiyorum. Yasal takipte olan bir borcum veya icra takibim yok. Bu tebligata nasıl ulaşabilirim? İllaki istanbul adliyesine mi gitmem gerekir? Herhangi bir girişimde bulunmadan merniste kayıtlı adresimden ulaşmalarını beklesem hukuki açıdan sorun yaşayacağım bir durumla karşılaşırmıyım? Değerli bilgilerinizi arz/rica ederim.
Cevap: Eski adresime gönderilen tebligat
Şu mernis ve uyap sorunu bugün herhalde 10 kere karşıma çıktı. Yanıtlamaktan usandım. İnsanların eski mernis adresine tebligat yapıyorsunuz, sonra da gelip buraya haklı olarak şikayet ediyorlar (kusura bakmayın gemballa, size değil sitemim).
Adliyede savcılık hazırlık kalemine gidin ve orada hakkınızda herhangi bir soruşturma olup olmadığını tc kimlik numaranızdan görebilirler.
Estf. Av.Basri Gungoren ilginiz için teşekkür ederim. Açılan konularda aradığım cevabı bir türlü bulamadım malesef. Farklı platformlarda da etkin bir forum kullanıcısı olarak aynı başlıkların sürekli açılmasından bende şikayetçiyim. Konumuza dönmek gerekirse şuan ikamet ettiğim ilde adliyeye gittim danışmada TC kimlik numaram ile yapılan sorgulamada herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Ceza mahkemeleri veya bizim ile bağlantılı(yerel) bir konu var ise görebiliriz dediler. Danışma ile savcılık hazırlık kaleminin yapmış olduğu sorgulama arasında fark var mıdır?
Danışma değil savcılık kalemine giderek sorgulama yapılmasını isteyin. Savcılık soruşturmaları gizli olabileceğinden uyapta vs. görünmeyebilir. Siz dediğimi yapın. Savcılık Hazırlık kalemi...
Tamamdır Basri Bey. Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar...