Ev eşyası hacizi ve istihkak davasında üçüncü kişiye ait malın yediemin muhafaza deposuna evden götürülmesi
ev eşyası hacizinde eve gelen haciz memurları evde iki adet olan lcd tv yi haciz edip yediemin deposuna evden alıp götürmek isterlerse , borçlu haciz edilecek eşyaların faturalarının üçüncü kişiye ait olduğunu iddaa ederse buna rağmen eşya evden götürülemez alacaklı vekili istihkak için dava açmak zorunda diye karar gördüm bu doğru mu?Yani fatura başka birine diye ibra edilirse iki adet de olsa evden haciz edilip götürülemez mi?
Cevap: Ev eşyası hacizi ve istihkak davasında üçüncü kişiye ait malın yediemin muhafaza deposuna evden götürülmesi
Haczedilebiliyorsa muhafaza da edilebilir (kaldırılabilir) ama alacaklı avukatına istihkak davası açmak için süre verilir.
Cevap: Ev eşyası hacizi ve istihkak davasında üçüncü kişiye ait malın yediemin muhafaza deposuna evden götürülmesi
Basri bey çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok sağolun
izniniz olursa bir soru daha sormak istiyorum
- - - Updated - - -
Basri bey çok teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için çok sağolun
- - - Updated - - -
bir de Basri bey,üç katlı bir apartmanda bir daire boş bir daire de ben bir daire de bir başkası otururken , ortak garaj ve bodrum varken garajda bulunan bir adet tv yi evin içini gezdikten sonra haciz etme imkanı var mı yani garaja da inip bakma alma şansı var mı teşekkürler
Basri bey merhaba bina bana ait değil kiracıyım bina sahibi de şehir dışında arada sırada buraya geliyor
Kısacası müstakil ev. O durumda heryere bakma hakları var memurların... Yatak altına dahi bakabilirler. Görev ve yetkileri mevcut.
Basri Bey,
Evli çiftlerden birisi, eşyaların kendine ait olduğunu faturalar ile ispatlarsa istihkak davasında kazanma şansı olur mu?