Bilirkişi raporunun katılana verilmesi
Merhabalar
Bir iftira sonuçu uzun zamandır bir dava yüzünden başım ağrımaktadır.kısaca web sitesi üzerinden hakaret ettiğime dair bir çıktıyla dava açıldı ve web sitesininde kendisine ait olduğunu belirterek şifrelerimi çaldı hesabımı ele geçirdi ve kendi web sitemi yönlendirdi hakaret etti diye itham edildim.
Faturalarımı evraklarımı hepsini sundum.
Mahkeme bilirkişi raporu istedi sonuç çıktı ve aynen aşağıdaki gibi;
http://i.hizliresim.com/Jpyq7E.gif
fakat bu mahkeme sonucunda
1-Katılana raporu inceleyip bir beyanda bulunmak üzere süre verilmesine
2-Katılan:raporu inceleyip beyanda bulunmak üzere süreverilmesini istiyorum ayrıca benim
kanaatime göre sanık bu suçu işlemiştir.Ben yazılı olarak beyanda bulunacağım dedi.
Bu mahkemeden ne gibi bir sonuç çıkabilir bilgi verebilirseniz sevinirim..
Cevap: Bilirkişi raporunun katılana verilmesi
Suç tarihi ile alanadının satın alınma tarihleri ne? Ekşisözlükte hangi sayfaya yönlendirme var? Ayrıca domain kişi adı mı?
Bilirkişi raporu hem şikayetçi olan katılana (müdahil) hem de sanığa verilmelidir. Her iki tarafın da incelemek ve itiraz etmek hakları vardır. Eğer sanığa rapor verilmezse veya tebliğ edilmezse savunma haklarının kısıtlanması anlamına gelip, ileride Yargıtay tarafından bu karar bozulur.
Cevap: Bilirkişi raporunun katılana verilmesi
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Suç tarihi ile alanadının satın alınma tarihleri ne? Ekşisözlükte hangi sayfaya yönlendirme var? Ayrıca domain kişi adı mı?
Bilirkişi raporu hem şikayetçi olan katılana (müdahil) hem de sanığa verilmelidir. Her iki tarafın da incelemek ve itiraz etmek hakları vardır. Eğer sanığa rapor verilmezse veya tebliğ edilmezse savunma haklarının kısıtlanması anlamına gelip, ileride Yargıtay tarafından bu karar bozulur.
Cevabınız için teşekkürler
Belirtilen suç tarihi 2014 iken ,domaini aldığım tarih 2008 dir.ekşi sözlük sitesine yönlendiren benim o günün sponsor konusuna yönlendirilmiş bir sayfaydı.Domain isim soyisim tarzında değil ......danismanlik.com şeklindedir ve siteyide ben kurmuştum ilk kayıtıda bana ait tasarımıda bana ait.Zaten sitenin iletişim bölümünün geçmişine bakıldığında'da şirket sahibi sorumlu müdür olarak benim ismim ve iletişim bilgilerim yer verilmekteydi...Bu arada neden mi yönlendirdim çünkü ekşi sözlükte yazar konumundaydı ve o firmamı kapattıktan sonra zevkine bir yönlendirme olmuştu....Bu arada bu davanın başlamasının sebebide daha önce şahısın beni tehdit ve darp etmesinden dolayı ceza alması ve denetimde serbestlikten yararlanması ...Misilleme olarak böyle birşey yapmaktadır...
Bilirkişi raporu beraatim için yeterlimidir?
Merhabalar
Bir iftira sonuçu uzun zamandır bir dava yüzünden başım ağrımaktadır.kısaca web sitesi üzerinden hakaret ettiğime dair bir çıktıyla dava açıldı ve web sitesininde kendisine ait olduğunu belirterek şifrelerimi çaldı hesabımı ele geçirdi ve kendi web sitemi yönlendirdi hakaret etti diye itham edildim.
Site benim ,Domain hosting kaydı hepsi bana ait
Faturalarımı evraklarımı hepsini sundum,
Bu arada iftirasının sebebi şahıs daha önce beni silahla tehdit etti ve ceza alıp denetimde serbestlikten yararlandı şimdi buna istinaden onlarca iftira dolu dilekçeler veriyor daha önce 3 mahkememde şahitlerle kanıtladığımdan beraat ettim.
Ben yönlendirdiğim sitenin anasayfasına yönlendirdim fakat şahıs sitenin sol tarafından şerefsizlik kelimesinin olduğu sayfanın ekran görüntüsünü alıp şikayet etti.
Mahkeme bilirkişi raporu istedi sonuç çıktı ve aynen aşağıdaki gibi; (yorumlarsanız sevinirim)
http://i.hizliresim.com/qYAPmd.gif