Sözleşmesi Biten TTnet Borcu
Merhaba
1 Yıl önce TTNET Sözleşmem Bitti Ve Bende Hattımı kapattıramadım. Zaten hiç kullanmıyordum. Aradım ve Hattımı Kapatmalarını İstedim 690 Lira Para istediler benden. Benim Haberim yok hiç bir şeyden sözleşmem bitmesine rağmen 6 aç içinde aylık 100 lira fatura gelmiş hiçbir şekilde kullanımda olmadı. haberimde yok.
Ve beni avukata vereceğini söylediler 690 lira ödemezsem. Ben itiraz edince avukata vermişler ve şu an 1050 lira ödemem gerektiğini söylüyorlar.
Benim anlamadım konu sözleşmem bittiği halde ve hiç kullanılmadığı halde 6 ay nasıl üst üste 100 lira fatura gelir?
Zaten 6 ay fatura geliyor ve internette kapalı bu firma nasıl benden para talep edebilir onu anlamıyorum.
Bu işlem nasıl sürer Ne Yapmam gerek bu konuda ?
icra Kağıdı geldikten 7 gün içerisinde itiraz edebiliyormuşum.
Cevap: Sözleşmesi Biten TTnet Borcu
İcraya itiraz süresi 7 gün, bu sürede itiraz edin ama TTNET ile yaptığınız sözleşmeye bakın. Orada otomatik yenileme şartı var mı? Yani iptal ettirmediğiniz takdirde sözleşme devam edecektir mutlaka.
Cevap: Sözleşmesi Biten TTnet Borcu
Sözleşmeniz 1 yıllık kullanım sözleşmesi değil, 1 yıllık taahhüttür,
o taahhüt olmasa da , abonelik sözleşmeniz gereği seçtiğiniz tarife üzerinden kullansanız da kullanmasanız da, aylık faturanız düzenli olarak gelir zaten. 1 yıllık sözleşme dediğiniz 1 yıllık kullanım taahhüdünüze istinaden indirimli olarak ücretlendirilir aboneliğiniz. Taahhüdünüz bittiğinde yenilemediğinizden normal kullanım tarifesi üzerinden faturanız düzenlenmeye devam eder.
Şubat ayında odadaki ısıtıcıyı açık unutup seyahate çıkıp, ağustos ayında geri geldiğinizde 6 aylık elektrik faturasıyla karşılaşmanızdan pek farkı yok olayın.ama ben ısınmadım ki deme şansınız yok. İnternet aboneliğiniz de aynı şekilde, kullansanız da kullanmasanız da, aylık sabit ücret karşılığı dilediğiniz zaman kullanabileceğiniz bir hizmet.
Aboneliğinizi iptal ettirmediğiniz süre için kesilen faturalara itiraz edebilme şansınız yok, daha doğrusu itirazın sizi o bedeli ödemekten kurtarma şansı yok.