çağrı merkezi sözleşmesi _? tazminat
Merhaba ;
8 özel çağrı merkezinde çalışıyordum Sonra şirket içi bazı olaylar yüzünden Gizliden çalışanlardan birine ses kaydı aldırmışlar ve ses kaydında İşverenlere küfür oldugu ıdda edılıyor ancak sahısa bı kufur ıcerı cagırmıslar ... hnmın diye geçiyormuş bu kayda dayanarak işten çıkarıldım ve çıkarıldıgımda ayın 28. idi 28 gun sıgortam ve maaşım yatmadı aradığımda başka çağrı merkezinde işe girdiğim için maaşımı yatırmayacağını belirtti . ( Başka bir şirkete girdim kovulduktan sonra ) imzaldıgımız sozlesmede işten cıkarsak baska sırkete ızın olmadan gecemeyız maddesi varmış beni işten kovarak başka şirkete girmemi yani çalışma hakkımı elimden alma hakkı varmı kanunen ? ve tazminat davası açtığını söylüyor Kazanabilirmi sizce ?
Cevap: çağrı merkezi sözleşmesi _? tazminat
Sizi işten kendileri çıkardı ise, bahsettikleri tazminatı alabilme şansı yok, öyle bir dava açtılarsa, kaybederler %99.
Size işten çıkarıldığınız sözlü olarak söylendi ve sonrasında siz işe gitmediyseniz, işten çıkarıldım diye başka bir yerde işe başladıysanız, işveren tarafından sözleşmenizin feshedildiğini ıspatlamanız gerekir eğer dava açarlarsa.
Her halukarda, çalıştığınız süreye ait ücreti ödemek zorundadır. İhtar çekip talep edebilirsiniz, ilamsız icra takibi yapabilirsiniz, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sizi işten kendileri çıkardı ise, bahsettikleri tazminatı alabilme şansı yok, öyle bir dava açtılarsa, kaybederler %99.
Size işten çıkarıldığınız sözlü olarak söylendi ve sonrasında siz işe gitmediyseniz, işten çıkarıldım diye başka bir yerde işe başladıysanız, işveren tarafından sözleşmenizin feshedildiğini ıspatlamanız gerekir eğer dava açarlarsa.
Her halukarda, çalıştığınız süreye ait ücreti ödemek zorundadır. İhtar çekip talep edebilirsiniz, ilamsız icra takibi yapabilirsiniz, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Başka çağrı merkezine geçtiğin için kanıtıyla dava açtık zaten maaşı ödememe sebebini bu gösteriyor . Birde şu var Sözlümle aynı şirketteydik orda 1 ay önce tartıştık ve ben bırakıyorum gıdıyorum dedım kasımda alacagımın erken cıktım diye %50 kesılecegını kabul edıyorum dıye kagıt ımzaladım ve cıktım 1 hafta sonra gerı geldım maaşım normal yattı ama %50 kesmemısler ve 1 ay sonra bu olay yaşandı benım bu kagıdı ımzalamam cıkarıldıgım aya koz kullanabılırlermı ? Ve sigortayamı şikayet edicem nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? ....
Ve birde Beni çıkarıp Sigortamı yatırmadığı için maddi ? tazminat davası açabilirmiyim ?
Alıntı:
gumgum rumuzlu üyeden alıntı
Başka çağrı merkezine geçtiğin için kanıtıyla dava açtık zaten maaşı ödememe sebebini bu gösteriyor . Birde şu var Sözlümle aynı şirketteydik orda 1 ay önce tartıştık ve ben bırakıyorum gıdıyorum dedım kasımda alacagımın erken cıktım diye %50 kesılecegını kabul edıyorum dıye kagıt ımzaladım ve cıktım 1 hafta sonra gerı geldım maaşım normal yattı ama %50 kesmemısler ve 1 ay sonra bu olay yaşandı benım bu kagıdı ımzalamam cıkarıldıgım aya koz kullanabılırlermı ? Ve sigortayamı şikayet edicem nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? ....
Ve birde Beni çıkarıp Sigortamı yatırmadığı için maddi ? tazminat davası açabilirmiyim ?
İşi siz mi bırakıp gittiniz ve başka bir yerde çalışmaya başladınız, onlar mı çıkardı ve sonrasında başka bir yerde çalışmaya başladınız anlayamadım.
Oradan çıktıktan / çıkarıldıktan ne kadar zaman sonra diğer yerde çalışmaya başladınız?
Kasım ayında sözlümle tartıştım bırakıyorum dedım ımza attım gıttım sonra 3-4 gun sonra barıştık geri geldim imza atmamış gibi devam ettim normal maaş yattı sonra Aralıkta onlar benı cıkardı 1 ay sonra sonra 15 gun sonra başka şirkette başladım şimdi benı işten attıgı için ve maaşımı vermediği için tazminat davası açabilirmiyim ? ve diğer geçtiğim için bana tehditlerde savurdu yeni patronumada onu zaten dava ettik tehditten ama tazminat açşam mı hakkım varmı ?
Şikayetle ilgili size yazılı bildirim yapılıp, savunmanız alınmadan , doğrudan şikayet var, işten çıkartıldın şeklinde gelişti ise olay;
ihbar tazminat hakkınız var, çalışma süreniz 8 ne belirtmemişsiniz ama sanırım 8 ay. Bu durumda 4 haftalık ihbar tazminatı ve ödenmemiş günlare ait çalışma ücretlerinizin ödenmesini talep edebilirsiniz,
talebi dilerseniz doğrudan işverene noter kanalıyla iletip ödenmesini isteyebilirsiniz, dilerseniz iş mahkemesinde dava açarak ödenmesini talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Şikayetle ilgili size yazılı bildirim yapılıp, savunmanız alınmadan , doğrudan şikayet var, işten çıkartıldın şeklinde gelişti ise olay;
ihbar tazminat hakkınız var, çalışma süreniz 8 ne belirtmemişsiniz ama sanırım 8 ay. Bu durumda 4 haftalık ihbar tazminatı ve ödenmemiş günlare ait çalışma ücretlerinizin ödenmesini talep edebilirsiniz,
talebi dilerseniz doğrudan işverene noter kanalıyla iletip ödenmesini isteyebilirsiniz, dilerseniz iş mahkemesinde dava açarak ödenmesini talep edebilirsiniz.
Notere mi gitmem gerekiyor savcılıgıma nasıl bir yol izliyeceğim tarif edermisinz lütfen
Savcılıkla bir işiniz yok,
işverenden alacaklı olduğunuz , almak istediğiniz ücret, tazminat larınızı dava açarak almak istiyorsanız, adliyeye gidip iş mahkemesine dilekçenizi vereceksiniz.
Dava açmadan , belki öder düşüncesindeyseniz, notere gidip o ücret-tazminatlarınızı, miktarını da belirterek .. gün içinde ödemesini bildiren bir ihtar göndereceksiniz.