İyi gunler.
Ben bir üniversite öğrencisiyim. 15 Eylül 2015 baslangıclı ve 6 ay sureli bir kontrat la bir eve kiracı olarak tasındım. Sozlesme suresinde kira odemelerimde sıkıntı yasadım ve sozlesme sonunda bana herhangı bır ihtar cekilmeden evi bosalttım. Ev sahibim mesken in bulundugu bolgede yasamıyordu ve burda bır vekili vardı yaptıgım kira odemelerini bu şahsa yapıyordum. Evi bosalttıgım gun kendısıne ulasamadım ve gercek mülk sahıbını arayarak anahtarı ne yapmamı ıstedıgını sordum. yazılı bir belgem olmaksızın mülk sahıbını ıstegı uzerıne anahtarı ve kombı kartını evın ıcıne bıraktım cunku kendısı bunu yapmamı vekilinde de bır anahtarın bulundugunu onunla eve gecebileceğini belirtmişti.. daha sonra 1 aylık bır zaman zarfından sonra yeni bir ev kiralayıp sozlesmemi yaptım..
5 ay sonra tarafıma odenmeyen kiralar icin bildiri geldiğinde bir de tahliye davası acıldıgını oğrendım.5 ay once mulk sahıbıne bılgı vererek bosalttıgım yasamadıgım evden tahliye olmam ıstenıyordu.Davacının avukatıyla odeme ıcın gorusmeye gıttıgımde bır de orda bır oyuna gelip anahtar teslim etmem gerektıgıne ınandım ve bır cılıngırle mesken e gıdıp tutanakla beraber kapının kilidini degıstırıp eve gırdım. Bırakmıs oldugum kombı kartı yerınde duruyorken anahtar yoktu yerınden alınmıstı ve kapı kilidi ben evı bosalttıktan sonra degıstırılmıştı. Anahtarı resmi bir imzayla davacı avukatına teslim edip tahliye davasını dusurdum ve anlasma yoluna gıdıp eskı kıra borclarımı odedım.
Ancak sımdı davacı yalan beyanla ve benım tahliye davasını dusurmek ıcın avukatına imzayla verdıgım anahtarı kanıt gostererek sonsuz sozlesme maddesıne dayalı olarak benden yasamadıgım oturmadıgım ve baska yerde yasadıgıma daır belgelerım varken bu 5 aylık donemın kira ucretını talep etmekte...
Durum buyken sizlere sorum ben bu konuda herhangı bısey yapabılırmıyım,itiraz etmeliyim bu borca. Edersem elimdeki yenı kira sozlesmesi,elektrik hattının uzerıme aldıgım tarıh belgesı,cilingirle tutulan kilit degıstırme tutanagı ile kendımı savunabilirmiyim. Suan resmen dolandırılıyorum ancak yenı oğrendıgım kadarıyla itiraz etsem acılan mahkemede karsı taraf haklı cıkacak.Hem mulk sahıbının hem de avukatın oyununa geldim sanırım hersey o anahtarı goturup avukata teslim ettıgımde bıttı mi acaba?
Saygılar