Kirasını ödemeyen kiracıyla ilgili yapılacak işlemler nelerdir ?
Evimi 15/08/2012 tarihinde 1 yıl süreli olarak kiraya verdim, fakat iş durumu nedeniyle kiradaki evimin bulunduğu şehirden uzak olmam nedeniyle bir sonraki yıl kontrat yenilemedik;
- Kontratımın şu anki hukuki durumu nedir ?
- Kiracı ilk 11 ay düzenli olarak kira ödedi ve bu süreden sonra her ay gecikmeli veya 2 ayda bir kira ödemesi yapmaya başladı yani yaklaşık olarak 1,5 yıldır kiralar hep gecikmeli geldi ve gecikmeler bir kaç gün değil 20-25 gün gecikmeli, şu an ise şubat ve mart kiralarını ödemedi, kontratımızda her ayın 15. günü ibaresi bulunmakta olup 24 mart tarihinde ilk ihtarnameyi noter kanalıyla gönderdim, elbette amacım öncelikle kira bedellerini almak ama en geç sözleşme tarihinde de evimi boşaltmasını nasıl sağlarım ?
- Tebligat için gidilen adreste evde kimse olmaması, kapıyı açan kimse olmaması vs. durumlar olursa tebligat nasıl yapılacak ?
Bundan sonraki süreçte neler yapmam gerektiği ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kirasını ödemeyen kiracıyla ilgili yapılacak işlemler nelerdir ?
Yardımcı olacak kimse yok mu ? Birde ikinci ihbarla muaccel şartını uygulayabilirmiyim, muaccel uygulayarak uzlaşıp evden çıkmasını sağlamak istiyorum. Muaccel olmuyorsa 2 haklı ihtarla tahliye davası açabilirmiyim ?
Cevap: Kirasını ödemeyen kiracıyla ilgili yapılacak işlemler nelerdir ?
Yok mu yardım edecek kimse ?