Kooperatife üye yapmaya çalışıyorlar

İyi günler forumda aradığım sorunun cevabını bulamadım. Bana bir yol gösterirseniz çok sevineceğim. 
Kooperatif üyesinden kat irtifak tapulu bir ev aldım. Alma aşamasında borcu olduğunu öğrendim. Ve bu borcu ona ödettim. Artık kooperatife hiç borcu yok. Şimdi yönetim bana hisseyi devralmamı, kooperatifin tasfiye olacağını bu yüzden üye olmam gerektiğini söylüyorlar. Üye olmazsam iskan ruhsatı alındıktan sonra benim kat mülkiyetine geçme durumum ne olacak. Geçemezsin diye beni üye yapmaya çalışıyorlar. Bir yandan yönetim bir yandan evi satın aldığım kişi hisseyi devralmam konusunda bastırıyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Cevap: Kooperatife üye yapmaya çalışıyorlar

özür dilerim 
bir soru paylaşacaktım ama bir türlü yeni konu nerden acılır. bulamadım en yeni sizin ilanı gördüm yardımcı olursanız sevinirim

Cevap: Kooperatife üye yapmaya çalışıyorlar

Kooperatife üye olmayacaksınız. Bu kadar basit. Kat mülkiyeti filan kooperatifi ilgilendirmez, kat maliklerini ilgilendirir. Kooperatif sadece üyelerine bir kolaylık olsun diye onlardan alacağı (belki de daha önce almış olduğu) vekaletnameyi kullanarak işlemleri kendisi yürütür. Sizi kat mülkiyetinin dışında bırakmaları söz konusu dahi olamaz. Eğer evi alırken satıcıyla kooperatif konusunu konuştuysanız bilemem, ama konuşmadıysanız konuşmamaya devam edin. Kooperatifin tasfiyesi sırasında ortaya çıkacak olan borçlar üyelerden tahsil edilir. Alacaklar da üyelere (bir şekilde) taksim edilir (nakit ödeme yapılamaz diye biliyorum ama...). Bugüne kadar alacaklı kooperatif görmedim, ev sahibi o borcu size yüklemeye çalışıyor olabilir. Her halükârda kooperatife üye olmaz zorunda de-ğil-si-niz!