Kıdem Tazminatı için işveren şartı
Merhaba,ay sonu itibari ile 3 yıl çalıştığım iş yerinden,işveren Tarafından iş akdim fesh ediliyor.Kıdem Tazminatı almak için işveren,önce ona dava açmak için mahkemeye dilekçe verip,3-4 gün içinde dosya numarası belli olunca da davamdan feragat etmemi istiyor.Tazminatımı davadan feragat ederken ödeyecekmiş.Konu ile ilgili sorum olacaktı
1-Dava açmak için dilekçe verip davadan feragat etmem kaç gün sürer?
2-Bu işte aleyhime olabilecek bir durum olur mu?
Şimdiden teşekkürler
Cevap: Kıdem Tazminatı için işveren şartı
İşverenin size haklarınızı ödeme niyeti var ise , böyle bir işlem yapmanın işverenin olası kurnazlık düşüncesi yok ise hiçbir anlamı yok. Dava falan açmayın.
İşveren iş akdinizi sebepsiz yere fesh ederse zaten tazminata hak kazanırsınız. Önce işveren sizi çıkarsın sgk ya bildirsin. . Yalnız işverenin sgk ya çıkış kodunu ne bildirdiğine dikkat edin. Tazminatınızı varsa diğer alacaklarınızı, ücret, izin ücreti,fazla çalışma gibi. bankaya yatırsın. Sizde bir feragatname imzalayıp verin.
İsterseniz işverenebunu kabül ettiğinizi, çıkış işlemini yaptıktan sonrada vazgeçtiğinizi, Bütün hak ettiklerinizi bankaya yatırdıktan isterse bir feragatname verebileceğinizi söyleyebilirsiniz.
Şirketin açıklarını biliyorum,benden bu konuda çekiniyorlar.Bu davayı da bu sebeple açtırıyorlar sanırım.dava dilekçesini dava tarihine kadar feragat etmeden,dava haklarım Saklı kalmak üzere geri çekebiliyormuyum?
Bu durum işverenin size guvenmedigini gösterir.ne malum yarin obur gün size karsi dava acmayacagi?Ben olsam yapmam. Sebepsiz cikariliyorsam tazminat da alirim ise iade de acarim.siz davadan feragat etmeseniz de tazminatlarinizi odeyecek.o tazminatlar sizin yasal hakkiniz.
Alıntı:
erkutert rumuzlu üyeden alıntı
Şirketin açıklarını biliyorum,benden bu konuda çekiniyorlar.Bu davayı da bu sebeple açtırıyorlar sanırım.dava dilekçesini dava tarihine kadar feragat etmeden,dava haklarım Saklı kalmak üzere geri çekebiliyormuyum?
Sizin şirketin açıklarını bilmenizle bunun bir ilgisi yok. Bu davayı açmanızın size hiçbir faydası olmadığı gibi zararı olabilir. Sizden çekinen işveren size dava falan açmadan haklarınızı fazlasıyla öder ve gönlünüzü hoş tutar.
Davayı açtırıp feragati ver tazminatlarımı vereceğim der. Siz feragat edersiniz, paralarınızı ödemeyebilir. Karar sizin