Miras bırakacak kişi ölmeden,varisi hakkını aileden olmadan bir kişiye devir edebilir mi???
Merhaba,
Bana borcu olan adamın babası der ki" Babam hayatta ama çok rahatsız,bana ve diğer kardeşime babamdan kalacak olan bir miras var, 5 tane ev" "Ben oğlumun size olan borcunu,kendi miras hakkımı babam hayattayken devir ederek ödemek istiyorum fakat bu olaydan babamın haberdar olmasını istemiyorum..babam öldüğünde mirasçısı sen ve diğer kardeşim olursunuz.. 5 tane evin gerçektende var olduğunu biliyosak böyle bir devir mümkünmüdür?
Nasıl bir yol izlemeliyimki,alacağımı garanti altına alabileyim?
İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Miras bırakacak kişi ölmeden,varisi hakkını aileden olmadan bir kişiye devir edebilir mi???
Bahsettiğiniz şekilde bir devir mümkün değildir,
alacaklı olduğunuz kişi henuz doğmamış olan miras hakkını size devredemez. Mirası red etse, varsa çocukları, yoksa annesi ve kardeşleri sanki o kişi yokmuş gibi mirasçı olurlar.
Senet alın kendisinden, sonrasında elinizdeki senetle kanuni takiple tahsil etmeye çalışırsınız alacağınızı.
Cevap: Miras bırakacak kişi ölmeden,varisi hakkını aileden olmadan bir kişiye devir edebilir mi???
Cevabınız için teşekkür ederim.Senet istedik,lakin elimizde sadece babadan miras kalacak bu evler var.senet verirsek ve siz babam ölmeden işleme koyarsanız ödeyecek durumumuz yok.babamızı ikna edemiyoruz şu an evleri bize paylaştırmasını 2 kardeş olarak.kendi adıma da senet veremem.O yüzden ölümünü bekleyeceğiz..onun haberi olmadan protokol veya sözleşme ne olursa yapalım, ben miras hakkımı size devredeyım..Bunlar bi vatandaş olarak bana bile çok anlamsız geliyor.Ölmemiş bir kişinin ne kalacağı belirsiz miras hakkını devir alabilmek vb.kendi avukatım zaten çalışma yapıyor..benim mantığım elde olan 1,sıfırdan iyidir diyor.
Özeti bu kişiyle babasının ölümünü bekleyerek,sadece babasından kalacak mirastan hakkımı garanti altına alabilecek şekilde bir antlaşma yapmam gerekiyor.
bunun bir yolu varmıdır?