Belgesiz borç ikrarı ve sonra da ödedim diyor bu durum hakkında
merhaba,
bir arkadaşa borç veriliyor ve borcunu ödemiyor.alacaklı tehdit mesajı gönderiyor borç miktarı 25.000 tl.elden verilen borç ve 5.000 tl lik senet var gerisi hiçbir belge yok.
borçlu tehdit ettiği için savcılığa şikayet ediyor ve borcun tamamını aldığını söylüyor ve bir adet 5.000 tl bir adet de 15.000 tl senet verdim diyor.alacaklı ifadesinde 5.000 tl lik senet aldım başka senet yok diyor senedi de borçlu kendi doldurdu diyor.
borçlu 15.000 tl yi savcılık şikayetinden bir ay sonra senet günü geldiği için ödediğini zaten kendisi doldurduğu senedi de alacaklı da kendi doldurdu demişti senedi aldım sadece 5.000 tl lik senedim var diyor alacaklı da 5.000 tl lik senedi icraya koyuyor.şimdi alacaklı savcılık ifadesinde borçlunun ikrar edip kabul ettiği borç için yani 15.000 tl kısmı için hukuk mahkemesinde dava icra açsa borçlu da bu borcu ödedim alacaklı da ifadesinde beyan etti senedi ben doldurdum dese8alacaklı tek senet 5.000 tl aldığını söylüyor)bu durumda alacaklı almadığı paraya nasıl hak kazanır
Cevap: Belgesiz borç ikrarı ve sonra da ödedim diyor bu durum hakkında
Eğer verdiğiniz ve alacaklının ifadesinde beyan etmediği senetler üzerinde alacaklının ismi (lehtar) yoksa bu senetlere başkasının adını alacaklı olarak yazıp da icraya vermeyi düşünüyor olabilir. Ama senette lehtar adı varsa ve bu bonoları icraya verirse, savcılık ifadesini kullanarak borçlu olmadığınıza dair menfi tespit davası açabilirsiniz. Tabi umarım tanzim tarihi vardır. Çünkü bunları yeni verdi derse ne yapacaksınız?