İhtiyati haciz kararı ve aracımdan hacizin düşmesi
merhaba sayın arkadaşlarım...size sorum şu yönde olacak...2013 model arabamda banka rehini (rehin tarihi 07/08/2013) var..bunun üzerine senet borcundan dolayı 11/12/2013 tarihinde ihtiyati haciz kararı alındı...bunun üzerine de 10/06/2014 tarihli yenileme ve 09/12/2014 tarihli iki tane yenileme dosyası ile haciz devam ediyor...konuyu biraz araştırdıgımda taşınabilir malın üzerinde haczin ilk tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde satışı istenmez ise haciz kalkar diye bir yazıya ulaştım...bununla ilgili bilgi edinebilirmiyim acaba??aracın ilk haciz dosyası 07/08/2013 tarihinde acılıyor ve haciz durumunda ama satışı istenmiyor...benim şimdi bu arabayı kurtarmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? dosyalar yenileniyor 6 ayda bir ama satış ile ilgili herhangi bir hareket yok...yardımcı olursanız cok sevinirim...iyi calısmalar arkadaslar...
Cevap: İhtiyati haciz kararı ve aracımdan hacizin düşmesi
Süresi içinde satış istenmediği için haciz düşüyor ancak yeniliyorlar durum budur haciz düşerse yenilenebiliyor önüne geçemezsiniz.
Cevap: İhtiyati haciz kararı ve aracımdan hacizin düşmesi
Volkan bey aynı sıkıntılı bir durumda bende var sizin gibi. Araçınız üzerinde yakalama emri çıkmadıysa ve aracınız yakalanmadıysa zaten satışı isteyemezler diye biliorum. yakalandığı tarihten itibaren 1 sene içinde istemezlerse haciz düşer die okumuştum.