Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret
Merhaba,
Birkaç ay önce oturduğum müsatkil evin yanındaki evi alan komşular iki ev arasındaki alana çit mahiyetinde ağaç dikmek istediklerini, masrafını bölüşmemizi talep ettiler. Ben zaten yarısını önceden dikmiştim. Sitede tüm evlerde arazinin ortak olması nedeniyle çit yapılamıyor. Ancak ağaç ile evleri birbirinden ayırıyoruz. Komşular ağaçların yerini beğenmeyerek (kendilerine sorulmuş olmasına rağmen) dikilen ağaçları dökmüşler ve benim diktiğim ağaçları da kendi bahçelerine alarak evlerinin dört tarafını çit yapmışlar. Bu da yetmezmiş gibi otomatik sulama borularımı söküp atmışlar. 8 adet de yaşlı çamı kesmişler.
Kendilerine defalarca site yönetim planı gereği çit yapılamayacağını mail yoluyla belirttim. Ertesi gün benim ağaçlarımı da gasp ettiklerini görünce çileden çıktım ve e mail ile çitin yerini değiştirmelerini aksi halde çitleri tamamen sökmeleri gerekeceğini belirttim. Mailimi de " terbiyesizliğin lüzumu yok" diye bitirmişim. Beni ertesi gün polis aradı ve hakkımda şikayet olduğunu mala zarar verme ve Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret nedenli ifadeye çağırdı. Savcılığa iletilen ve sonrasında davaya dönüşen "terbiyesizliğin lüzumu yok" sözüm için mahkemeye çıkacağım.
Bugün konuştuğum bir avukat bu durumun başıma çok sert açabileceğini ve önemli olduğunu belirtti. Asıl ilgili kişiler mala zarar verdiği ve ortak alanı ve ağaçlarımı gasp ettiği halde neden ben yargılanıyorum anlamakta güçlük çekiyorum. Bu cümle direkt bir kişiye söylenmiş bir laf değil ki. Öyle bile olsa herkes dilediğince ağaç kesip gasp yaparken benim kibar olup kabullenmem mi gerekiyor.
Kendimi nasıl savunabilirim. Zararımı ve asıl madur olan kendimi nasıl savunup talepte bulunabilirim.
Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
Saygılarımla..
Cevap: Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret
Sonuçta tahrik olsa da hakaret etmek suç. Ancak haksız tahrik varsa cezada indirim yapar mahkeme. Sizin de şikayetleriniz varsa savcılığa şikayet etme hakkınız var. Benim kanaatime göre terbiyesizliğin lüzumu yok demek hakaret değildir. Bence ayar vermedir bu...