Cevap: Ödenmeyen Depozito
İcraya verebilirsiniz ama o da elden aldığı kiraları inkar edebilir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcraya verebilirsiniz ama o da elden aldığı kiraları inkar edebilir.
Elden aldığı kiraları inkar etmesi durumunda ne gibi bir durum ile karşılaşırım? Yani bana bunları ödemem yolunda bir yaptırımda bulunması söz konusu olabilir mi ? Biraz bu konuyu araştırdığımda depozitonun aksi kira kontratında belirtilmediği takdirde hiçbir suretle kira yerine geçmeyeceği bilgisine ulaştım. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ? Teşekkür ederim
Kiraları ödemedi diye icraya verse ne diyeceksiniz elden verdim tanrı şahidimdir mi?
Merhaba, eğer ev sahibinin kirayı elden almak istemesinin sebebi vergi kaçırmak ise bu yoldan yürüme şansınız var. Vergi kaçırmıyorsa ödediğiniz kiraları ispat etmenizi isteyebilir her halükarda.
Bu durumlarda elden ödeme yapmak sıkıntılı olabiliyor. Bundan sonrası için KiraKolay.net üzerinden kira sözleşmenizi yaparsanız, en azından ödemeler için fatura çıkacağından ve ödemeler bunun üzerinden yapılacağından ispat sorununuz kalmayacaktır.
Alıntı:
KiraKolay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, eğer ev sahibinin kirayı elden almak istemesinin sebebi vergi kaçırmak ise bu yoldan yürüme şansınız var. Vergi kaçırmıyorsa ödediğiniz kiraları ispat etmenizi isteyebilir her halükarda.
Bu durumlarda elden ödeme yapmak sıkıntılı olabiliyor. Bundan sonrası için KiraKolay.net üzerinden kira sözleşmenizi yaparsanız, en azından ödemeler için fatura çıkacağından ve ödemeler bunun üzerinden yapılacağından ispat sorununuz kalmayacaktır.
Çok teşekkür ederim, kiraları elden alma nedeninin bende bu olduğunu düşünüyorum. Özellikle de kira kontratındaki kira alındısı alanını imzalamak istemeyişi beni bu yönde düşündürüyor.