eşcinsel askerlik hakkında bilgisi olan
eşcinsel olarak sevk aldım hastaneye gittim ama muaf olamiyorum içerdeki durumdan çok rahatsızım bölük komutanına sölediğim halde askerliğini yapicaksın rapor alamadiysan diyor kime nasil şikayet edebilirim dava açabilirim yardimci olabilcek varmi yarin tekrar gataya sevkim var ümitsizim :(
Cevap: eşcinsel askerlik hakkında bilgisi olan
saglik raporu ile olmuyor ise mevcut vakayi ortaya koymak gerekir. Yani boyle bir imkaniniz var ise olayi somut olarak ortaya koyarsaniz sizi derhal bolukten uzaklastirmak durumunda kalirlar.
bu arada bir endiseniz var ise, yani artik escinsel oldugunuz diger boluk personeli tarafinda duyuldu ise ve diger askerlerin size bir sekilde zarar vermesinden endise ediyorsaniz bunu iletin. Olayin ifsa olmasindan zarar gorebileceginizi belirtin.
Dava hakki olarak AYIM'e dava acabilirsiniz. yurutmenin durdurulmasini talep edin.
6 aylık erim 3 kere firarim var 9 milyar para cezam var yani neler söyledim anlatamiyorum yarin gataya gidicem eğer vermezlerse tekrar birliğe kolordu komutanına dilekçe vermeyi düşünüyorum izin veirrlerse.
dilekce verin tabi de, dilekce rededilditen sonra sizin AYIM'e dava hakkiniz var. bu muracaatlarinizin kaydini da saklayin olurda askere elversiz oldugunuz anlasilirsa bu magduriyetleriniz icin ayrica tazminat talep edersiniz.
bu durum sizi cok bunaltiyor ise olayi "somut" olarak ortaya koyun, aninda uzaklastirirlar. artik fotograf olur, video olur.