Rusya Vatandaşına verilen borç paranın alınamaması.
Öncelikle en derin saygılarımı iletirim.
Londra'da eğitim alırken Rus uyruklu bir bayan ile tanıştım. Londra'da iken arkadaşlık yaptık. Eğitim sonrasında kendisi ülkesine döndü. Moskova'da ikamet ediyor. Ben Londra'da eğitimime devam ettim. Geçtiğimiz Ekim ayında kendisine ingilizcesini geliştirmek için ödünç para verdim. Ödemeyi banka kanalıyla gönderdim. Kendisi ödememi iade etmedi. 15 Şubat tarihinde kendisine mail ile yazdım ödememi yapması içi, kendisi bana %50 lik kısmı 15 Mart tarihinde %50 lik kısmı 15 Nisan tarihinde ödeyeceğini belirtti. Ancak, herhangi bir ödeme yapmadı. Şu anda da ne telefonuma nede mesajlarıma cevap veriyor. Bunun yanı sıra belli bir sözlü olarak benim almam gereken bir vergi iadesini kendisi aldı sözlü olarak bir anlaşma yapmıştık, o paramıda istedim ancak onada bir yanıt cevap vermedi. Şu anka kendisi bana hiçbir şekilde cevap vermiyor. Şimdi ben Kanada'ya bir iş projesi için geldim ve uzun bir süre burada olacağım. Rusya'da herhangi bir tanıdığım Türk yok. Bu paramı almak için ne yapmalıyım bana yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür Ederim,
Saygılarımla
Cevap: Rusya Vatandaşına verilen borç paranın alınamaması.
Miktar ne kadar bilmiyorum ama aynı Ülke de bile benzer alacakların yarısına yakını karşı taraf çamura yatarsa parayı almak ya mümkün olmuyor(üzerine hiç bir şeyi yoksa hiç bir şey alamazsın) alınacak bir şeyler bulunsa da avukatı, icrası, masrafı ufak miktarlar için borcu geçiyor.Ülkeler arası durumda ancak bir avukatla bu işler yürütülebilir.Uluslararası çalışacak, farklı dillerde yazışacak, gene başa ülkelerin konsolosluk ve resmi makamlarıyla irtibata geçip, bu işi takip edecek avukatlar var.Miktar yüzbinlerle ifade ediliyorsa elbette başvurulabilir.Bunun gibi durumlarda avukat masrafları dudak uçuklatan cinstendir.Dünyanın en büyük Ülkesi olan nüfusu 150 milyon olan bu memlekette bu kişi kim bilir nerede ne haldedir.Bulunabilir mi, bulunsa alınacak para edecek bir şeye sahip mi, gene bulunsa başka Ülke yaşanmış bu olayın Rusya da karşılığı ne kanunlardaki yeri ne vs. gibi sorular karşımıza çıkıyor.Yanı daha kısa cevap vermek gerekirse bu parayı kendi vermediği sürece alma ihtimaliniz, uluslar arası çalışan avukatlarda tutsanız, kişinin bulunması için orada sizin adınıza işi yürütüp gerekirse şehir şehir gezecek bir iş takipçisini de çalıştırsanız, gerektiğinde bu işleri yürütecek tercümanlar tutup hepsine 10binlerce USD harcasanız bile yüksek değil.Kanada'dan, İngiltere'de yaşanmış bir olaya Rusya da müdahale etmek isterseniz ve bu durum resmi makamların umursamayacağı bir borç alacak ilişkisiyse(cinayet yok, kaçırılma yok, Ülkeleri ilgilendiren bir durum hiç yok) durum bu.
Cevap: Rusya Vatandaşına verilen borç paranın alınamaması.
Alıntı:
ja857281@mail.ru rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle en derin saygılarımı iletirim.
Londra'da eğitim alırken Rus uyruklu bir bayan ile tanıştım. Londra'da iken arkadaşlık yaptık. Eğitim sonrasında kendisi ülkesine döndü. Moskova'da ikamet ediyor. Ben Londra'da eğitimime devam ettim. Geçtiğimiz Ekim ayında kendisine ingilizcesini geliştirmek için ödünç para verdim. Ödemeyi banka kanalıyla gönderdim. Kendisi ödememi iade etmedi. 15 Şubat tarihinde kendisine mail ile yazdım ödememi yapması içi, kendisi bana %50 lik kısmı 15 Mart tarihinde %50 lik kısmı 15 Nisan tarihinde ödeyeceğini belirtti. Ancak, herhangi bir ödeme yapmadı. Şu anda da ne telefonuma nede mesajlarıma cevap veriyor. Bunun yanı sıra belli bir sözlü olarak benim almam gereken bir vergi iadesini kendisi aldı sözlü olarak bir anlaşma yapmıştık, o paramıda istedim ancak onada bir yanıt cevap vermedi. Şu anka kendisi bana hiçbir şekilde cevap vermiyor. Şimdi ben Kanada'ya bir iş projesi için geldim ve uzun bir süre burada olacağım. Rusya'da herhangi bir tanıdığım Türk yok.
Teşekkür Ederim,
Saygılarımla
Borç verdiğiniz kişi Rus vatandaşı ve Rusyada,
Borcu verdiğiniz yer İngiltere,
Siz şu anda Kanadadasınız,....
Alıntı:
Bu paramı almak için ne yapmalıyım bana yardımcı olabilir misiniz?
Rica edin size borçlu olan kişiye, öderse ne ala.