Hukuk Bilimi alanında acizane bir soru
Herkese iyi günler,
Ben kendimi bildim bileli hep meraklı bir insandım, çocukluğum pek çok bilim hakkında araştırma ve kendi çapımda öğrenmekle geçti..
İlkokul ve lise boyunca sayısal yönüm hep daha güçlü oldu, ama kendime ne zaman bir hedef koymaya çalışsam, sayısal bilimlerde (sayısız mühendislik v.s) Türkiye de bir yerlere gelmemin zor olduğu, gelsem bile Türkiye de iş yapamayacağım hep başka ülkeler ve şirketlere hizmet etmek zorunda olacağım kanısına vardım..
Sonuç olarak hukuk fakültesi tercihi yaptım ve kazandım.
Asıl konumuz bu değil aslında ama az daha sabredin lütfen. Ne zaman bir belgesel izlesem sanki hep yanlış düşünmüş gibi oluyorum. (örneğin bugün bir belgesel izledim amerikada adamlar bira mayasının genetiğini değiştirmişler dizel mayası yapmışlar, bunları kullanarak dünyanın pek çok yerinde sentetik dizel üretiyorlar. Keşke bunun gibi örnekleri Türkiye de de görebilsek yapabilsem gibi düşünceler var kafamda)
Şimdi asıl soruma geleyim;
Burada ki hukukçu arkadaşlarıma sormak istiyorum, hukuk alanında başta ülkemize ve dünyaya nasıl katkılar sağlanabilir. Veya şuan da yürütülen projeler nelerdir?
(Elbette bilimsel net bir buluş şeklinde olmayacak bu, yeni hukuki yorumlar şeklinde olabilir, karşılaştırdığım alanların ne kadar zıt olduğunun farkındayım ama sorumu anlamışsınızdır inş..)
Hukuk bilimi alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi hukukçu arkadaşların teşviğine ihtiyacım var.
Yorumlarınızı bekliyorum
Saygılar :)
Cevap: Hukuk Bilimi alanında acizane bir soru
Bu soruyu sordum çünkü hukuku kazanmama rağmen yol haritamı çizememiş olmam..
Avukatlık, savcılık, hakimlik hakkında bilgi sahibiyim ancak tek yapmak istediğim şey bu değil..
Bir hukukçu olarak hukuka katkı sağlamak istiyorum ama nereden ve nasıl başlayabileceğimi bilmiyorum..
Akademisyenlik seviyesinde ne tür alanlarda özelleşip (örneğin: adli bilişim) bu alanlara nasıl katkıda bulunabilirim..
Bir yol haritası oluşturabilmek için örnek çalışmalar hakkında bilgi sahibi hukukçulardan tavsiyeler istiyorum çünkü önümde bir yol göremediğim için sadece derslere girip sınav vermekten sıkılmış durumdayım:alala