Belediyelerin ortak alana müdahale hakkı
Apartmanımızdaki bir bağımsız bölümün bodrum katında tadilat izni almadan yaptığı işlemler için ilçe belediyesinin yapı kontrol müdürlüğüne yaptığım şikayet sonucu; konuyu 634 sayılı KMK kanununa göre mahkemelerce çözebileceğime dair bir yazılı cevap aldım.
Sözlü olarak da ortak alanlara "müdahale edemediklerini" söylediler.
İmar yönetmeliğinde Belediyelerin ortak alanlara müdahale edemeyeceğine dair bir madde bulamadım.
Bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşabilir mi?
Teşekkür ederim.
Cevap: Belediyelerin ortak alana müdahale hakkı
merhabalar aynı sorunla ben karsılastım apartmanda otopark sıkıntısı vardı kendıme yer bulamıyordum bı tane park yapılmaz yaptırdım ve aracın yanlarına bır sıra kıremet dosettım yonetıcı benı sıkayet etmıs beledıyenın kacak ınsaat bırımıne beledıyeden geldıler ve o kıremıtlerı kaldırmam ıcın 30 gun sure verdıler ortak alanlarda tugla kıremıt... çimento ile herhange bır bolme yapılamıycagını bunun kacak ınsaat gırdıgını soyledıler bır tutanak tuttular ve 30 gun sure verdıler ortak alanlarda hıc bır sekılde bolme yada bolum yapılamazmıs herkes arsa payı kullanım hakkına sahıptır
Apartman ortak alanında ruhsatsiz tadilat
Apartmanımızdaki bir bağımsız bölümün ortak alanımız olan bodrum katında tadilat izni almadan yaptığı işlemler için ilçe belediyesinin "yapı kontrol müdürlüğüne" yaptığım şikayet sonucu; konuyu 634 sayılı KMK kanununa göre mahkemelerce çözebileceğime dair bir yazılı cevap aldım.
Sözlü olarak da ortak alanlara "müdahale edemediklerini" söylediler.
İmar yönetmeliğinde Belediyelerin ortak alanlara müdahale edemeyeceğine dair bir madde bulamadım.
Bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşabilir mi?
Teşekkür ederim.