Cevap: ruhsal sorunlar ve ceza
yardım edecek biri yok mu?
tehdit suçunu ben de bi zamanlar yaşamış kişi olarak şunları söylemek istiyorum.
SENİN O RAPORU VERMEN O DAVANIN AÇILMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ.
suçu neolursa olsun kabul etme. şu şu tarihte telefonunu kaybettim de gazeteye ilan ver. telefon bende değildi de..belki inandırıcı olur. mahkeme açılmadan böyle bir şey yapabilirsin.mahkeme açılsa da böyle yap
tehdit suçu karşı taraf şikayetini çekse bile seni kamu cezasından cezalandırılırsın.
ceza konusuna gelinirse hakkında dava açılrsa ceza almazsın. seni adli tıpa gönderirler.4 gün yatarsın cezai ehliyeti yoktur raporu verir salarlar. daha sonra da durumuna göre hastaneye kapatırlar.
ne yap ne et yalanlar söyle.inkar yolunu seç.mahkeme açılsa da mahkemede de ben yapmadım de psikolojik evrakları bence yargıtay aşamasında vermeni tavsiye ederim davanın uzaması için.
ve bir daha da böyle bir şey yapma ne hakaret ne tehdit olarak.
yalan söylemediğin sürece ceza verirler bunu yaşadım.
arkadaşım lakin benim geçirdiğim geçici bir süreçti. mani dönemindeydim, bu durumda akıl hastanesine şuan yatırmaları ya da "cezai ehliyeti yoktur" raporu vermeleri hiç bir şey ifade etmiyor. yukarıda paylaştım, mani döneminde işlediğimiz suçlardan ötürü ceza almıyormuşuz. bunu yorumlayacak bir hukukçudan yardım istiyorum.
Psikozlar
Bilinç bozukluğu bulunmayan, zaman - mekân ayrımını yapma yeteneği bozulmamış, zekâ ve hafıza sorunu olmayan, ancak halüsinasyon gibi önemli algı bozuklukları, gerçeği değerlendirme ve muhakeme yeteneği kaybı, hastalığının farkında olmama hali, hezeyan gibi önemli düşünce bozukluğu ve çeşitli davranış bozuklukları görülen ve psikoz diye de tanımlanan ruhsal bozukluk halinde işlenen suçlarda ceza sorumluluğu yoktur. Bu hastalar sık olmasa da halüsinasyonları, hezeyanları, yanlış muhakemeleri, duygusal değişikliklerin etkisi ile ağır veya hafif suçlar işleyebilirler. Bunlar genellikle ahlaki suçlar, kavga, yaralama, cinayet gibi suçlardır. Psikozlar;
Şizofreni
Hezeyanlı bozukluk
Şizoaffektif bozukluk
Şizofreniform bozukluk
Kısa tepkisel psikoz ve
Alkol ve madde kullanımının neden olduğu psikozlar şeklinde sıralanabilir.
değerli hukukçu arkadaşlarım fikir beyan edecek kimse yok mu?
teşekkür ederim ama bu bana çare olmadı. benim durumum psikotik nöbetti.
yardım edecek yok mu şurda bir makale var, galiba benim durumum da buna giriyor.
http://www.journalagent.com/abantmed...ORTS-OZDES.pdf