Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı Başvurusu
Merhabalar , Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı açtı ve ben şu an 4.sınıftayım . Başvuru koşulları arasında şöyle bir madde var Öğrenim durumu itibariyle atanacağı kadro unvanını ihraz etmiş olmak, bu madde neden sınavın son başvuru tarihinde geçerli anlayamıyorum , bu madde atamamız yapılacağı zaman geçerli olması gerekmez mi. Ben mühendislik öğrencisiyim şu anda mezun durumdayım ( Temmuz sonu mezunum). Sınava başvurumu yapsam ve sınava girip kazansam diyelim (atama yapılacak duruma gelsem) daha sonra herhangi bir hak iddaa edebilir miyim ?
Cevap: Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı Başvurusu
Henuz mezun değilsiniz, öğrencisiniz. Dolayısıyla atanacağınız kadro unvanına hazi değilsiniz. Başvurduğunuzda başvurunuzun kabul edilmemesi gerekir normalde. Ola ki bir hata ile başvurunuz kabul edildi ve sınava katıldınız, kazandınız, katılım tarihinde gerekli şartları sağlayamadığınız için, sınavınızın geçersiz sayılması kaçınılmaz olacaktır.
Henuz sahip olduğunuz bir hakkınız olmadığı için , ileri de de bir iddiada bulunabilmeniz mümkün değildir.
Cevabınız için teşekkür ederim , yönetmelikte geçen madde " Öğrenim durumu itibariyle atanacağı kadro unvanını ihraz etmiş olmak " , fakat buradan sınav son başvuru tarihini çıkarmak mümkün müdür ? Yani söylemeye çalıştığım KPSS'ye bile mezun olmadan girebiliyorken neden bu sınava giremiyoruz .
Alıntı:
rahmiy rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar , Sağlık Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı açtı ve ben şu an 4.sınıftayım . Başvuru koşulları arasında şöyle bir madde var ....
Başvuru koşulları arasında o şart varsa, siz o şartı sağlıyorsanız başvurabilirsiniz demek olmuyor mu o yazan ??
Öğrencisiniz, henuz mesleki unvana sahip değilsiniz, dolayısıyla başvuru şartlarını sağlayamıyorsunuz.
Son sınıfta olmanız , sınav veya atanacak olduğunuz tarihte mezun olacağınızın garantisi demek depğil, hele ki 2013 yılında odtü de 7.yılını okumakta olan biri için mezun olacağınızın garantisi hiç değil bence.
Bilgi almak adına açtığım konu , kişisel bir tartışmaya dönüştü ne yazık ki (neden bizim insanımızda böyle bir özellik var anlamıyorum). Tabikide mezun olacağımın garantisi yok sadece mantık hatasından ve bir hak kaybından bahsetmiştim , hoşçakalın .