Hükmün açıklanması sonucu alınan hapis cezasına denetimli serbestlik uygulanırmı ?
Merhaba değerli hukukçular
sorum şu şekilde bir davadan dolayı 5000 tl para cezası aldım bu parayı ödemedim sonuçta 250 gün hapis cezasına çevrildi
cezaevine girdim çıktım ( 1 gün) serbest denetimle bu cezayı tamamladım..bana bu cezayı veren mahkeme daha önce hukmun açıklanmasının gerı bırakılması 5 ay hapis veren mahkemeye ihbar yazısı sonucu daha önce bana cezayı erteleyen mahkemede bana hukum açıkladı şimdide 5 ay hapis cezası aldım..temyiz ettim
bu temyiz yargıtayda bozulabilirmi ? kararda daha önce hagb uygulandıgı ıcın degışık yaptırımlara gerek yok ıbaresı yer almakta yargıtay bozarmı egerki onanırsa hükmün açıklanması 5 ay hapis cezasını tekrar denetimli serbestlikle geçirebilirmiyim ?
Cevap: Hükmün açıklanması sonucu alınan hapis cezasına denetimli serbestlik uygulanırmı ?
Yargıtay başkaca neden bulamazsa (temyiz ettiyseniz) daha önce hagb kararı verilmesine rağmen suç işlemekten vazgeçmediğiniz için takdiri indirim (hafifletici) nedenleri uygulamamak nedeniyle kararı bozmaz görüşündeyim.
Cevap: Hükmün açıklanması sonucu alınan hapis cezasına denetimli serbestlik uygulanırmı ?
bende 3000 tl para cezası aldım, ancak direk para cezası oldugu için denetimli serbestlik uygulanmaz deniyor, siz direk para cezası mı aldınız, yoksa hapis cezası para cezasına mı çevrildi ?
merhaba
bozmaz onaylanırsa...bu cezayı tekrar cezaevine kısa süreli girip çıkarak serbest denetimlikle tamamlama şansım varmı ?
- - - Updated - - -
direk hapis cezası