eski adrese tebligat ve icra itiraz
Merhabalar,
Bir miktar borcum olan bir kurum hakkımda temmuz ayında icra takibi yapmış. Ben ise bunu telefonla beni aradıklarında daha yeni öğrendim. Ancak şöyle bir durum var icra takibi açıldığında benim mernis adresim yerine kendilerinde bulunan ve takip tarihinden yaklaşık 5 ay önce taşındığım adresime tebligat yapılmış. Borca bir itirazım yok ancak %80 yıllık faiz işletmişler, faize itiraz etmek niyetindeyim. Yıllık %80 faiz nasıl işletilebilir bu normal midir? Tebligat yanlış adrese yapıldığı için süresi içrisinde itiraz edemediğimi mahkemeye bildiricem. Bu itirazı herhangi bir icra mahkemesine yapmak mümkün müdür zira dosya farklı bir şehirde
Cevap: eski adrese tebligat ve icra itiraz
Asıl mahkemesine gönderilmek üzere bulunduğunuz ilden muhabere yolu ile 1) Usulsüz tebligat nedeniyle gecikmiş itiraz davası (icra hakimliğine) 2) İcra dairesine de borca (faize ve oranına) itiraz dilekçesi gönderilmesi gerekmektedir. Her ikisini de yapmalısınız. Çünkü sadece dava açıp, icraya itiraz etmeyi unutursanız icra itiraz edilmemiş gibi devam eder.