Yürürlüğe giren sonradan iptal olan kanun hakkında
merhaba ben pendik de damacana su işi yapmaktayım...
bundan yaklaşık 5-6 ay önce halk sağlığından görevli memurlar gelip damacana su işletmesi hakkında kanunun değiştiğini ve birçok değişikliğin oldunugunu söylediler ... bu değişiklikler mesela belediyeden iş yeri açma ruhsatı halk sağlığından su satış izin yeri belgesi alınması gerektiğiydi. tabii bu belgeleri almak için birçok alınması gereken belge vardı ... 01.ocak.2015 tarihinden itibaren bu belgeleri almayan işletmelere 14 bin tl ye kadar ceza yazılacağı söylendi. bende yılbaşına kadar bütün gerekli evrakları tamamlayıp işyeri açma ruhsatı ve su satış yeri izin belgelerimi aldım ..
bu belgeleri almak için dükkanımı değiştirdim esnaf sanatkarlara üye oldum dükkanı boyadım fayansından wc sine kadar ne istiyorlarsa yaptım .. yaklaşık 5 bin tl yi geçmiştir ettiğim masraf ... şuan tarih 2015 in 3. ayı ve halen çevremde bu evrakları almayan bir sürü sucu var halk sağlığından gelen görevliler halen şu tarihe kadar yapın şöyle yapın böyle yapın diyip duruyor ... 2015 ocakta 14 bin ceza var dediler bizde devlet baba dan korkup herşeyi yaptık ..
hiçbirşey önemli değil ama bugün gördüğüm sağlıkçı abiler artık işyeri açma belgesi esnaf odasına kayıt gibi belgelerin sağlık bakanlığınca iptal edildiğini söylediler nedeni sucuların sağlık bakanlığına müracat edip bu belgelerin çok pahalı olduğu ve yaptırmak istememeleriymiş...
şimdi sorum ben bu konu hakkında hiçbir hakka sahip değilmiyim ? resmi gazete de yayınlanıp bizlere imza ile tebliğ edilen kanunun bugün yürürlükte yapın yarın iptal ettik yapmayın deme hakkı var mı devletin yani ben ettiğim masraf ve o kadar çile yanıma kar mı kalacak ?
bu konu da sizler en iyisini bilirsiniz saygılar sunuyorum
Cevap: yürürlüğe giren sonradan iptal olan kanun hakkında
Yapacak hiçbir şey yok malesef. Sadece istikrarsız hükümete içinizden bolca sövme hakkı elde ettiniz. Kanunları, mevzuatı altüst ettiler. Biz dahi artık bilgimizden şüphe eder hale geldik.
Cevap: yürürlüğe giren sonradan iptal olan kanun hakkında
Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim madem yapacak birşey yok sovmeye devam o zaman