Resmi evrakta sahteciligin zaman asimi nedir
Iyi gunler benim sizden ricam resmi evrakta sahteciligin zaman asimi nekadardir.ben sahte nufus cuzdani cikarmaya tesebus ettim 2006 yilinda .2007hakkimda savciliga cagrilma karari vardi. 2011 yilinda arama kararimdan dolayi tutuklanip nobetci savciliga cikarilip ifadem alinip birakildim.ifademde sucumu kabul ettim.fakat birdaha kimse beni arayip sormadi taki 2012 yilinda nufus cuzdanini kullanmaya calistigim kisi benden sikayetci olana dek.suan tekrar isler arap sacina dondu.tekrar ifadeye cagrilma durumum var.benim sizden ogrenmek istedigim kamu davasi 2006 da islenmis suca gore suan dusmus yani zaman asimi olmusmudur.ayrica benden sikayetci olan kisinin davasida bu zaman asimina giriyormu yoksa onun icin ayri bir suremi dolmadi lazim.bir hata yaptim 9yildir stresini ve cezasini cekiyorum .sahte belgeyide almadim sadece dilekce ile basvuru yapmistim ve sonradanda hata yaptigima karar verip gidip kimligi almadim sadece basvuru yaptim.lutfen bana yardim edin ne olur huzurum kalmadi.
Cevap: Resmi evrakta sahteciligin zaman asimi nedir
Resmi evrakta sahteciliğin dava zaman aşımı 12 senedir. Bu suça teşebbüs hali ceza yasasında yer almamıştır yani resmi evrakı düzenlemediğinize veya alıp kullanmadığınıza göre suç oluşmamıştır kanaatimce, süreci avukatla takip ederseniz daha huzurlu olursunuz derim vesselam.
Engin bey tesekurler icimi az da olsa rahatlattiniz.saolun.ben sadece o kisi adina kendi fotografimla basvuruda bulunmustum.yani basvuru formunu oymus gibi doldurdum fakat resim benim kedi resmim.basvuru sonuclaninca gelip kimligi almam icin cagrildim.fakat yanlis olduguna karar verdim ve vazgectim.hic bir sekekilde kimlik elime gecmedi yani.kullanmadim da.peki basvuruda bulunurken doldurdugum kimlik basvuru dilekcesi nden dolayi sahte evrak duzenlemeye giriyor mu.bu konuda bir gorus belirtirseniz cok sevinirim ben suan kazakistandayim avukat tutma imkanim yok suan malesef.yurt disindan oldugum icin kabul edilmiyor .yardimci olursaniz bu son ricam sizden lutfen
Engiy bey cok mesgul galiba baska arkadaslardan cevap verebilecek kimse varmi acaba resmi evraka basvururken yani nufus cuzdani talep belgesini baskasiymis gibi kendi fotografimi koyarak basvuruda bulundum .bu basvuru bile resmi evrakta sahtevilige giriyormu.hic bir sekilde cuzdani almadim.kullanmadim sadece basvuruda bulunup vazgectim.bu konuda cevap verirseniz cok sevinirim saygilarimla
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Resmi evrakta sahteciliğin dava zaman aşımı 12 senedir. Bu suça teşebbüs hali ceza yasasında yer almamıştır yani resmi evrakı düzenlemediğinize veya alıp kullanmadığınıza göre suç oluşmamıştır kanaatimce, süreci avukatla takip ederseniz daha huzurlu olursunuz derim vesselam.
Yanıtı verilmiş soruya ne gibi bir cevap bekliyorsunuz?
Anladim engiy bey cok tesekurler .benim cevap bekledigim konu nufus cuzdanim kayip yeni basvurusu yaptim ben .arkadasim in kimlik bilgilerini kullanip kendi resmimle kimlik cikarmakti niyetim.olay farkedilmis sonradan hakkimda buyuzden dava acilmisti.bu basvuru evrakindan yola cikarak sorusturma acilmisti hakkimda.yani bu evrak ,dilekce yada basvuru evraki resmi evrak olarak geciyormu.bir suc olusturuyormu.siz nutus cuzdani almadiginiz ve kullanmadiginiz icin suc teskil etmiyor kanatimce dediniz.fakat sahte bir evrakla baskasiymis gibi bir basvuru var(basvuranin kimlik bilgileri dogru fakat resim ve basvuru dilekcesindeki imza baba ait) buda suc teskil edermi acaba onu merak etmistim cevsp verebioirseniz sevijirim saygilar
- - - Updated - - -
Engin bey ben cuzdani gidip nufus mudurlugunden almadim hic bir sekilde.yada kullanmadim.basvuruyu yaptim ve vazgectim.sadece basvuru dilekcesini iceri sundum .saygilar